Hlavní obsah

Sportovního gymnastu Konečného čeká operace kolenních vazů

BRNO

Nejlepšího současného českého sportovního gymnastu Martina Konečného čeká v příštím týdnu už třetí operace kolena. Pětadvacetiletý reprezentant podstoupil před třemi lety chirurgický zákrok při prasklém křížném vazu a loni po olympijských hrách v Pekingu mu lékaři operovali utržený meniskus. Nyní jej čeká na stejném kloubu další zákrok.

Článek

"Bude ale podstatně jiného charakteru. Martin podstoupí replastiku vazů, které mu koleno ještě více zpevní a umožní mu stoprocentní jistotu při doskoku," řekl ČTK trenér sportovních gymnastů Jan Caska. Chirurgickému zákroku se Konečný podrobí příští pátek u lékaři Milana Novotného v brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny.

"Počítám s tím, že mě čeká opět delší přestávka. Ale nebude tak dlouhá jako po minulé operaci. Chtěl bych už na jaře začít cvičit," uvedl Konečný, který by se měl představit už ve druhé polovině dubna na mistrovství Evropy v Birminghamu.

"Hlavním cílem tohoto zákroku je, aby mohl Martin podstoupit celý šestiboj. Nyní měl při doskoku z kruhů obavu o poraněné koleno a toto nářadí raději vynechával," řekl Caska. "Operaci jsme načasovali tak, aby se dostal do optimální formy příští rok na mistrovství světa, které bude současně kvalifikací na olympijské hry 2012 v Londýně," dodal trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.