Hlavní obsah

Rychlobruslařka Erbanová vzala Sáblíkové český rekord na 500 m

CALGARY

Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková už není českou rekordmankou na všech oficiálních tratích. Pětinásobné mistryni světa sebrala v sobotním závodu nižší kategorie v Calgary jedno maximum sedmnáctiletá Karolína Erbanová, která jako první Češka zvládla sprint na 500 metrů pod 40 sekund. Sáblíková následně vylepšila svůj národní rekord na dvojnásobné distanci.

Foto: Karel Felt, Právo

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Článek

Rychlobruslařský NowiS tým se od úterka připravuje v Calgary na další díl Světového poháru, který je na programu v závěru příštího týdne. Trenér Petr Novák poslal v rámci aklimatizace své svěřence do místních regionálních závodů, v nichž si podle webu martinasablikova.cz vylepšili celkem pět osobních rekordů.

Na rychlém oválu, jenž hostil zimní olympijské hry v roce 1988, zajela talentovaná Erbanová na pětistovce čas 39,87. O 22 setin sekundy tak vylepšila maximum zkušenější Sáblíkové, která chvíli před tím zlepšila svůj osobní a v té době i český rekord na 40,09.

Podruhé dvaadvacetiletá Sáblíková přepsala tabulky na trati 1000 metrů, na níž zajela čas 1:17,36 a o půl sekundy překonala svůj čtyři roky starý rekordní čas ze Salt Lake City.

Spolu s rychlobruslařkami se v Kanadě připravuje i trio Zdeněk Haselberger, Pavel Kulma a Milan Sáblík.

Reklama

Související témata: