Hlavní obsah

Kateřina Emmons se vrátila ve skvělé formě. Vyrovnala světový rekord

PRAHA/COLORADO

Střelkyně Kateřina Emmons je po návratu z mateřské dovolené opět ve skvělé formě. Šestadvacetiletá olympijská vítězka uplynulý týden na závodech v Coloradu Springs vyrovnala světový rekord. „Závody se povedly nad očekávání dobře. V takové výsledky jsem vůbec nedoufala,“ přiznala v mailu Sport.cz a Právu Kateřina Emmons.

Foto: archiv Kateřiny Emmons

Střelkyně Kateřina Emmons se po mateřské pauze vrátila ve výborné formě

Článek

Osm měsíců po narození dcery Julinky se střelkyně Kateřina Emmons minulý týden zúčastnila závodů v Coloradu Springs. A vedla si výborně. „Během tří dnů jsem ve vzduchovce nastřílela 398, 400 a 396 bodů. To je jak z říše snů,“ radovala se olympijská vítězka, která právě čtyři sta body vyrovnala absolutní světový rekord. „Závody se povedly nad očekávání dobře. V takové výsledky jsem vůbec nedoufala,“ napsala dál Emmons, která zároveň přiznala, že tréninky neprobíhaly podle jejích představ.

„Problémů bylo více. Bojovala jsem s kabátem. Je sice nový, ale nesprávně ušitý. Musela jsem na něm udělat několik úprav, abych s ním vůbec mohla střílet. A ani tréninky mi před závodem nešly. Místo kvantity jsem se musela zaměřit víc na kvalitu,“ vzpomínala na trable. „Říkala jsem si, že to bude děs. A o to víc jsem překvapila sama sebe.“

Závodění se nezapomíná

„Den před závodem jsem si dala volno a odpočívala jsem. Už ráno před soutěží jsem tušila, že je něco jinak. Jako bych přepnula do závodního režimu. Byla jsem soustředěná. V hlavě jsem si přebírala všechny chyby, které jsem v přípravě dělala a přemýšlela jsem nad tím, jak se jim v závodě vyhnout,“ líčila své pocity trojnásobná olympijská medailistka.

Kateřina Emmons s dcerou Julinkoufoto: Sport Invest

„Během soutěže jsem se cítila výborně, jako bych nikdy neměla žádnou pauzu. Třetí den se už na mě projevila únava. Byla jsem ale odhodlaná bojovat až do konce.“ Svými skvělými výkony se Kateřina Emmons zároveň ujistila, že během mateřské pauzy nic ze střílení nezapomněla. Nejdůležitější je, že jsem byla schopná zabojovat a závodit jako dříve. Pořád to mám v sobě, a to mě těší nejvíc. Asi je pravda, že závodění se nezapomíná.“

Leden stráví v Čechách

Vánoce stráví rodačka z Plzně s manželem Mattem, dcerkou Julií a manželovými rodiči v domečku v Minnesotě. Poté zamíří na měsíc do České republiky. „Julinka roste jako z vody. Jsem moc zvědavá, jak se jí bude líbit stromeček. Začátkem ledna pak pojedeme do Plzně. Už se moc těšíme. Zůstaneme tu měsíc a objevíme se i na závodu Velká cena Plzně,“ prozradila šestadvacetiletá maminka. „Na konci ledna se pak chystám na mezinárodní závody do Mnichova. V březnu pojedeme za tátou do Austrálie, kde budu trénovat. V Sydney se pak zúčastním Světového poháru,“ nastínila plány na příští rok Kateřina Emmons.

Reklama