Hlavní obsah

Pechsteinová chce nadále pokračovat v rychlobruslařské kariéře

SALT LAKE CITY

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová chce i přes neúspěšný pokus kvalifikovat se na olympijské hry pokračovat v 37 letech v kariéře. A to i přesto, že jí nadále až do rozhodnutí civilního soudu ve Švýcarsku platí trest zákazu startu kvůli dopingu.

Foto: Colin Braley, ČTK/AP

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová trénuje v Utahu.

Článek

"S jistotou to nebyl konec mojí kariéry. Budu bojovat dál," nechala se slyšet Pechsteinová po pátečním startu v Salt Lake City, který jí výjimečně umožnil švýcarský soud proto, aby se mohla v případě omilostnění ve své kauze představit na ZOH.

Německé závodnici se 13. místem na trati 3000 metrů ale nepodařilo do Vancouveru kvalifikovat. K tomu potřebovala skončit nejhůř osmá. "Zkusila jsem všechno, ale poměrně záhy mi bylo jasné, že z toho tady nic nebude," řekla uplakaná Pechsteinová, která byla bezprostředně po dojetí do cíle poslána na dopingovou kontrolu.

Pětinásobná olympijská vítězka Pechsteinová je od července v trestu kvůli podezřelým výsledkům krevních testů. Ty podle federace ISU i arbitráže CAS nemohly vzniknout přirozenou cestou.

Švýcarský soud jí sice umožnil ve zrychleném řízení jednorázový start v Salt Lake City, ani v případě úspěchu by ale Pechsteinová neměla jistotu startu ve Vancouveru. O jejím osudu totiž rozhodne až řádný proces u švýcarského soudu.

Aktuálně má její distanc vypršet 9. února 2011. Ve stejném roce by chtěla Pechsteinová startovat na domácím mistrovství světa v Inzellu.

Reklama

Související témata: