Hlavní obsah

Dostane na držku, vtipkuje Pála o Američanovi, který začal boxovat ve vězení

PRAHA

Již na patnáct výher v řadě by boxer Ondřej Pála rád prodloužil svou povedenou sérii. Šanci hvězda Médea Boxing Teamu dostane tuto sobotu, kdy se v německém Cuxhavenu střetne s Američanem Robertem Hawkinsem. Tedy s chlapíkem, který začal boxovat ve vězení a který v kariéře potrápil řadu slavných borců.

Článek

Mezi soupeři Hawkinse figurují jména jako Denis Boytsov, Oleg Maskaev, David Tua, Samuel Peter nebo Eddie Chambers. Dosud Američan odboxoval 36 zápasů, ve 23 případech zvítězil, z toho sedmkrát KO.

Jeho život přitom mohl vypadat úplně jinak. V mládí totiž pěsti používal hlavně v bitkách na ulicích Nicetownu. A právě kvůli tomu skončil ve vězení. Za napadení a úmyslné zranění dostal šest let. A teprve ve vězení poprvé přičichl k opravdovému boxu…

„Je hodně silný, zkušený a dokáže dobře boxovat s každým,“ říká o protivníkovi Ondřej Pála. „Ale jsem výborně připravený,“ hlásí česká jednička mezi nejtěžšími váhami, jež v posledních týdnech díky náročnému tréninku dokonce shodila šest kilogramů.

I proto věří, že posledním datem, kdy odešel z ringu jako poražený, zůstane 9. září 2006. Sebevědomí z něj sálá. „Čeká mě silný soupeř, viděl jsem třeba jeho utkání s Denisem Boytsovem, v němž prohrál na body. A co jsem z toho zápasu vypozoroval? Že Hawkins dostane na držku,“ směje se Pála, který na sobotním galavečeru díky spolupráci s pořádající stájí Arena Boxpromotion poprvé vystoupí jako domácí boxer.

Nebude však jediným zástupcem Médea Boxing Teamu, který se v Cuxhavenu představí. Mezi provazy se postaví také Jaromír Soukup, jenž se střetne s Lotyšem Floriansem Strupitsem.

Přímý přenos z galavečera zařadila do vysílání stanice Eurosport, jeho začátek je v sobotu ve 21:30.

Reklama