Hlavní obsah

Udělala jsem zbytečné chyby, zlobila se Kateřina Emmons

PRAHA/MNICHOV

Olympijská vítězka z Pekingu Kateřina Emmons skončila v pátek na Grand Prix v Mnichově ve vzduchové pušce na třetím místě. Soutěž vyhrála domácí střelkyně Soňa Pfeilschifterová, která v základním závodě vyrovnala světový rekord.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kateřina Emmons

Článek

„Soňa vyrovnala světový rekord v základním závodě 400 bodů. Do finále jsem šla jako druhá nástřelem 397 bodů, ale stejný výsledek mělo sedm dalších závodnic. Necítila jsem se nejlépe. Chytila jsem virózu, měla zvýšenou teplotu a navíc po velké tréninkové zátěži mě rozbolela kyčel, což se podepsalo na stabilitě. Tělo ještě není dost silné, fyzičku musím pořád dohánět. Takže jsem se s tím docela prala,“ přiznala v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu Kateřina Emmons.

„Finále se mi vůbec nepovedlo. Dala jsem tři devítky a pokaždé po stejné chybě, kdy jsem výstřel strhla. Nemohla jsem se patřičně uvolnit, protože to by mi ta kyčel upadla. Nemůžu tedy mluvit o spokojenosti. Důležité pro mne je, že vím, kde ty chyby jsou a jak je odstranit. Do mistrovství světa mám pořád víc než půl roku, takže je dost času. S umístěním v silné konkurenci mohu být celkem spokojená. I přes ty problémy jsem se udržela ve špičce,“ dodala šestadvacetiletá olympijská vítězka z Pekingu.

Druhý závod v Mnichově bude Kateřina Emmons střílet v sobotu. „Snad to bude lepší. Snažím se tu kyčel rozcvičit. Po závodě se vracíme s manželem Mattem a dcerou Julií do Plzně a v pondělí už letíme do USA. V březnu pak absolvujeme soustředění v Austrálii, kde budeme trénovat s mým otcem a australskými střelci. Do Evropy se vrátíme v červnu,“ prozradila svůj program nejúspěšnější česká střelkyně.

Reklama