Hlavní obsah

Boxer Chládek vykročil za třetím triumfem ve Velké ceně Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Nejlepší současný český amatérský boxer Zdeněk Chládek a jeho kolega z SKP Ústí nad Labem Vladimír Řezníček se probojovali do pátečního semifinále Velké ceny Ústí nad Labem.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boxer Zdeněk Chládek

Článek

Dvojnásobný vítěz turnaje Chládek ve čtvrtek porazil ve váze do 64 kg německého mistra Davida Müllera 5:1 na body a čeká ho Tunisan Hamza Hsini. Řezníček si v polotěžké váze do 81 kg bez problémů poradil se Slovákem Dominikem Milkem.

Další ústecký borec Jan Bezvoda v kategorii do 75 kg prohrál o jediný bod s Němcem Bukurim Tairim. Na své soupeře nestačili ani Martin Svoboda (do 69 kg) a Michal Vodárek (do 75 kg), kteří prohráli před limitem.

Hlavní hvězda turnaje mistr světa do 60 kg Rus Albert Selimov po úsporném výkonu zdolal Lotyše Artjomse Ramlavse.

Nejlepší česká boxerka Danuše Dilhofová neuspěla v boji o postup do čtvrtfinále a ve váze do 60 kg prohrála s Číňankou Čcheng Tung těsně 1:2. Mezi nejlepší čtveřici naopak prošla Jana Juranová, která v kategorii do 51 kg zdolala Maďarku Katalinu Ancsinovou až na pomocné body 14:12, když zápas skončil remízou 6:6. Pro další domácí zástupkyně Terezu Lukešovou (do 60 kg) a Zuzanu Touškovou (do 75 kg) bylo čtvrtfinále konečnou stanicí.

Hlavní ženská hvězda světového ringu Irka Katie Taylorová potvrzuje roli favoritky a po vítězství 9:0 nad Italkou Davideovou je v semifinále váhy do 60 kg.

Reklama