Hlavní obsah

Korbel opět povede stolní tenisty na šampionátu za týmovým úspěchem

PRAHA

Zkušené trio stolních tenistů v čele s Petrem Korbelem a dva nováčky nominoval reprezentační trenér Tomáš Demek do soutěže družstev na mistrovství světa. To se v Moskvě uskuteční ve dnech 23. až 30. května.

Článek

Osmatřicetiletého Korbela doplní čerstvý mistr republiky Dmitrij Prokopcov a Josef Šimončík, nováčky v seniorské reprezentaci jsou Jiří Vráblík a Tomáš Tregler.

"Korbel a Dima Prokopcov jsou naši tahouni," řekl Demek. Šimončíka zvolil, protože je týmovým hráčem. "Hraje pro tým lépe než v jednotlivcích. Umí se připravit a hraje dobře proti Asiatům. Má na družstva dobrou hlavu," vysvětlil trenér.

Vráblíka a Treglera vzal na základě výsledků na mezinárodních akcích. "Nezajímají mě výsledky u nás, protože konkurence venku je jiná. Oba hráli na mezinárodních turnajích z ostatních nejlépe, porovnal jsem si to, a proto jsem je vybral," uvedl Demek.

Muži se pokusí potřetí za sebou atakovat příčky nejvyšší. Předloni v Číně a předtím v Brémách skončili pátí. "Bude velmi těžké to zopakovat. Chceme hlavně postoupit ze skupiny, tím se dostat mezi dvanáct nejlepších a pak uvidíme, co bude," řekl Demek.

Trenér žen Miroslav Cecava nominoval na týmový šampionát čtveřici Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská, Dana Hadačová a Kateřina Pěnkavová. České stolní tenistky mají za cíl výrazně vylepšit 21. místo z Číny.

Reklama