Hlavní obsah

Moderní pětibojař Capalini se při SP v Anglii vrátí k závodění

MEDWAY

Nejzkušenější český moderní pětibojař Libor Capalini se navzdory loňským úvahám o možném konci kariéry vrací k závodění. Sedmatřicetiletý reprezentant se představí v nadcházejícím třetím závodě Světového poháru v anglickém Medway a bude to jeho první start na mezinárodní akci od konce loňského června. Vedle Capaliniho odletěli do Británie další tři muži a trojice žen.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Capalini

Článek

Capalini obsadil v červnu 23. místo na evropském šampionátu v Lipsku a od té doby se velkého závodu nezúčastnil. Ze srpnového mistrovství světa jej vyřadila zlomenina nohy, kterou si přivodil jen pár dní před začátkem závodu, a chyběl také v úvodním Světovém poháru sezony v mexickém středisku Playa del Carmen.

Myšlenky na konec bohaté kariéry ale Capalini zahnal. Pochvaluje si, že měl dost času, aby si zvykl na nový systém závodů, v němž se v poslední části spojila střelba s během. "Nyní už vím jak na to a umím se lépe připravit. Běh se střelbou pravidelně trénujeme, takže to pro nás už nebude taková novinka jako po zavedení tohoto systému," řekl ČTK bronzový medailista z olympiády v Aténách.

V Medway se vedle něj představí také vítěz z prvního závodu v Mexiku David Svoboda, Ondřej Polívka a Michal Sedlecký. Do soutěže žen zasáhnou Sylvie Černá, Natálie Dianová a Lucie Grolichová.

Čeští pětibojaři vynechali druhý díl seriálu v Káhiře a trénovali na soustředění v Barceloně, kam tradičně jezdí už několik let. "Máme tam ideální podmínky jak pro sportovní přípravu, tak i v počasí. Právě stálé počasí kolem 18 stupňů je největší výhodou," uvedl trenér Jakub Kučera.

Nadcházející závod v Medway považuje za dobrý test výkonnosti. "Jelikož jsme vynechali druhý pohárový závod v Káhiře, jde pro nás o důležitou zkoušku před několika vrcholy sezony. Navíc se dá očekávat, že to bude dosud nejlépe obsazený závod sezony. A přestože do něj jdeme z nejtvrdší přípravy, většina z reprezentantů by měla být výsledkově nahoře, protože mají natrénováno," mínil Kučera.

Závody v Medway odstartují ve čtvrtek ve 14:00 kvalifikací mužů, o den později čeká kvalifikace ženy. O víkendu jsou tradičně na programu finále obou kategorií.

Reklama