Hlavní obsah

Stolní tenista Marek dostal za doping dvouletý distanc

PRAHA

Stolní tenista David Marek byl potrestán dvouletým zákazem soutěžní činnosti za doping. Hráč FC Tegernheim v druhé německé lize měl pozitivní test na populární syntetické stimulační drogy na březnovém mistrovství republiky v Hodoníně, kde s Rolandem Krmaschkem získali stříbrné medaile ve čtyřhře.

Článek

"Je to nepříjemná záležitost a ve stolním tenisu dosti neobvyklá. Normálně ve stolním tenisu nemá doping smysl. Byla to klukovina," řekl ve středu ČTK Nikolas Endal, místopředseda asociace stolního tenisu (ČAST) pro vrcholový stolní tenis, který byl členem disciplinární komise. Ta Markovi udělila minulý týden dvouletý trest.

"V podstatě se zjistilo, že to bylo něco jako extáze. Šlo o obecně populární drogy. Měl v nálezu i metamfetamin, což je složka pervitinu," řekl ČTK Jan Chlumský, vedoucí oddělení exekutivy Antidopingového výboru ČR.

Dvouletý distanc za doping dostal v českém stolním tenisu naposledy před třinácti lety Richard Výborný. Kvůli užití tablety understoru, prostředku na léčení sexuálních problémů, měl zvýšenou hladinu testosteronu. Po trestu se úspěšně vrátil i do národního týmu.

Reklama