Hlavní obsah

Stolní tenisté na MS slaví první výhru, porazili Ukrajinu

MOSKVA

Čeští stolní tenisté ve druhém utkání na mistrovství světa družstev v Moskvě porazili 3:0 Ukrajinu. Nedaří se naopak ženskému výběru, který podlehl Singapuru 1:3 na zápasy.

Článek

Tým mužů, který v úvodním duelu s Koreou prohrál 1:3, poslal do vedení Jiří Vráblík díky výhře 3:0 nad Jaroslavem Žmuděnkem. Druhý bod přidal ukrajinský rodák Dmitrij Prokopcov po vítězství 3:1 nad Číňanem v ukrajinských službách Kou Leiem. Konečnou podobu výsledku dal Josef Šimončík, když bez ztráty setu zdolal Oleksandra Diducha.

"V Česku už jsem dlouho a s Ukrajinou jsem se nerozešel v dobrém, takže už to pro mne v podstatě nic neznamenalo. Chtěl jsem vyhrát, a to se povedlo," poznamenal po zápase s reprezentací své předchozí vlasti Prokopcov. Spíše ho mrzelo, že po dvou hladce vyhraných setech polevil v koncentraci a ztratil set. "To jsem celý já - mám vyhraný zápas a pak z toho udělám zbytečné drama," dodal.

Ukrajinci sice dokázali potrápit Švédy, ale podle trenéra Tomáše Demka je český tým natolik dobrý, že nemělo smysl posílat do hry Petra Korbela, který si stěžuje na zdravotní potíže. Proto nechal českou jedničku odpočívat před úterním zápasem se Švédskem. "Doufáme, že se Péťa dá na Švédy dohromady, protože na ně umí," řekl.

Jediný bod v duelu se Singapurem zajistila Češkám týmová jednička Iveta Vacenovská, která porazila svoji klubovou kolegyni z rakouského Lince Wang Yuegu 3:0 na sety. Ostatní zápasy české reprezentantky prohrály.

"Jeden bod bohužel v soutěži družstev nic neznamená, ale musíme se individuálně snažit a doufat, že jako tým posbíráme co nejvíce bodů," řekla Vacenovská. "Los je los, s tím se nedá nic dělat, a tak musíme bojovat," dodala na adresu těžkých soupeřek, s nimiž tým podle očekávání prohrál. Za "rozhodující a zlomový" pokládá úterní zápas s Američankami, které zatím na MS dvakrát podlehly 0:3.

MS družstev ve stolním tenisu v Moskvě:
Muži - skupina B:
Ukrajina - ČR 0:3
Žmuděnko - Vráblík 0:3 (-10, -10, -6), Lei Kou - Prokopcov 1:3 (-6, -4, 10, -7), Diduch - Šimončík 0:3 (-17, -4, -9).
Ženy - skupina B:
Singapur - ČR 3:1
Feng Tianwei - Hadačová 3:0 (3, 5, 11), Wang Yuegu - Vacenovská 0:3 (-7, -6, -9), Li Jiawei - Pěnkavová 3:1 (-6, 4, 2, 5), Feng Tianwei - Vacenovská 3:1 (-8, 8, 4, 3).

Reklama