Hlavní obsah

Střelkyně Emmons: Teď hlavně musím vyřešit bolavou kyčel

PRAHA/FORT BENNING

Jednadvacátá skončila Kateřina Emmons v americkém Fort Benningu v závodě Světového poháru ve střelbě ze vzduchové pušky. Po celou dobu soutěže ji trápila bolavá kyčel, a tak měla olympijská vítězka tušení, že tentokrát to na stupně vítězů nebude. „Smutná nejsem, jen je to trochu divné, být po dlouhé době mimo hru,“ přiznala Sport.cz a Právu úspěšná závodnice.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kateřina Emmons

Článek

Před dvěma měsíci Kateřina Emmnos na Světovém poháru v Sydney suverénně ovládla závod ve střelbě ze vzduchové pušky. Nyní v americkém Fort Benningu se jí však tolik nedařilo a s výkonem 394 bodů skončila jednadvacátá.

„Kdy jsem naposledy nastřílela 394, to už si ani nevzpomenu. Původně jsem ve Fort Benningu nechtěla střílet. Pak mi ale přišlo, že pauza mezi březnovým závodem v Sydney a červnovým Světovým pohárem v Bělehradě je příliš velká. A rozhodla jsem se zde startovat, navíc jsem nechtěla ztratit kontakt se závodní atmosférou,“ vysvětlovala olympijská vítězka z Pekingu 2008.

<span><span>Závod však nakonec hodně ovlivnila Kateřinina bolavá kyčel. „Už delší dobu se potýkám s několika změnami v těle, kvůli kterým jsem musela upravit svůj dřívější styl střelby. Hodně mě bolí pravá kyčel, a to se projevilo i v samotném závodě. Nastřílela jsem hned šest devítek. Musím přiznat, že mě to ale až tolik nemrzí. Jsem taky jenom člověk. Po narození dcery Julinky jsem předváděla skvělé výkony, takže si myslím, že nějakou tu devítku můžu mít prominutou,“ uvedla trojnásobná medailistka z olympiád.</span></span>

<span><span><span><span>Nyní se šestadvacetiletá střelkyně vrací domů do Minnesoty, kde bude ladit formu na červnový Světový pohár v Bělehradě a srpnové mistrovství světa v Mnichově. „Teď jsem ve fázi, kdy budu muset hodně trénovat. Navíc musím vyřešit problém s kyčlí. Táta i manžel Matt mi poradili několik věcí. Takže nyní zkusím různé postavení nohou a boků, abych zjistila, co je pro kyčel lepší, a co horší. Tak uvidíme,“ uzavřela světová šampiónka z roku 2002.</span></span></span></span>

Reklama