Hlavní obsah

Pětibojař Michalík v Berlíně nezazářil, byla na něm znát dlouhá přestávka

PRAHA

Nijak výjimečným výkonem se prezentoval ve finále závodu Světového poháru moderních pětibojařů v Berlíně jediný český reprezentant Michal Michalík. Po nezdarech v šermu, na koni a ve střelbě obsadil až 27. místo.

Foto: CO

Pro dobrý výsledek moderního pětiboje bývá důležité zvládnout čtyřnohého partnera.

Článek

„V tak nabitém závodě taková bilance vlastně znemožní pomýšlet na přední umístění,“ konstatoval po závodě reprezentační trenér Jakub Kučera. „Na Michalovi je znát dlouhá přestávka kvůli nemocem a zraněním. Nedá se očekávat, že by se během měsíce dvou, kdy absolvujeme armádní mistrovství světa v Kladně a evropský šampionát v Maďarsku, dostal do optimální formy. Věřím však, že do zářijového mistrovství světa v Číně už v ní bude a předvede výkony, na které jsme u něj bývali zvyklí,“ doplnil Kučera.

Další český reprezentant David Svoboda vyhrál dlouhodobou část soutěže, když v pěti závodech nasbíral o sedm bodů více než druhý Litevec Andrejus Zadněprovskis. Svoboda s Ondřejem Polívkou v Berlíně nestartovali, protože se do finále Světového poháru, které se uskuteční za dva týdny v Moskvě, kvalifikovali již v předchozích závodech. Oproti očekávání se v Rusku nebude poprvé v historii střílet laserovými pistolemi.

Závod Světového poháru moderních pětibojařů v Berlíně
1. Frolov (Rus.) 5752 b., 2. Kinderis (Lit.) 5748, 3. De Luca (It.) 5740 ... 27. Michalík (ČR) 5296.
Stav SP: 1. Svoboda (ČR) 153 b., 2. Zadněprovskis 146, 3. Krungolcas (oba Lit.) 145 ...14. Polívka 102, 79. Michalík 22, 85. Sedlecký 17, 90. Dvořák 14, 91. Capalini (všichni ČR) 12.

Reklama