Hlavní obsah

Grolichová skončila patnáctá ve finále Světového poháru v Moskvě

MOSKVA

Česká reprezentantka v moderním pětiboji Lucie Grolichová obsadila patnácté místo ve finále Světového poháru v Moskvě. Stejná příčka jí patří i v konečném hodnocení SP. Sylvie Černá v sobotu skončila 23., Natálii Dianové patřila v Moskvě 25. pozice. V moskevském finále, stejně jako v celém ročníku SP, triumfovala Němka Lena Schönebornová.

Článek

Grolichová a především Dianová propadly již v první disciplíně šermu. Především pro Grolichovou šlo o nepříjemné překvapení, protože při posledním závodě SP v Berlíně před čtrnácti dny v něm zvítězila jako v kvalifikaci, tak i v hlavním závodě.

V sobotu však šermovala s pasivní bilancí sedmnácti proher proti 16 výhrám. Ještě hůře dopadla Dianová, která zaznamenala jen 8 vítězství proti 25 porážkám. Překvapivě nejlépe tak dopadla s aktivním poměrem 17:16 Černá, jež se o své dodatečné nominaci do Moskvy dověděla teprve před týdnem poté, co se z finále odhlásily některé závodnice.

Bodovou ztrátu ze šermu Grolichová stahovala jak vydařeným plaváním, tak i v následujícím parkuru, v němž obsadila celkově výborné čtvrté místo, čímž se blížíla první desítce, kterou si stanovila jako výsledkový cíl. Jenže „přepálený“ začátek kombinovaného běhu se střelbou a pokažená poslední střelba ji vrátily na 15. místo.

V neděli vyvrcholí letošní Světový pohár závodem mužů, v němž startují Češi Ondřej Polívka a David Svoboda, který vyhrál dlouhodobou část SP a netají se přáním zaútočit na jednu z medailí.

Finále Světového poháru moderních pětibojařek v Moskvě
1. Schönebornová (Něm.) 5348 b., 2. Rimsaiteová (Lit.) 5292, 3. Rublevská (Rus.) 5272 … 15. Grolichová 4972, 23. Černá 4840, 25. Dianová (všechny ČR) 4816.
Konečný stav SP: 1. Schönebornová 180 b., 2. Cazeová (Fr.) 170, 3. Rimsaiteová (Lit.) 158 … 15. Grolichová 111, 28. Dianová 80, 72. Černá 22.

Reklama

Související témata: