Hlavní obsah

Ragbisté Slavie Praha mají po 39 letech mistrovský titul

PRAHA

Ragbisté Slavie Praha získali po 39 letech mistrovský titul. Ve finále extraligy dnes na fotbalovém stadionu v Praze-Edenu zvítězili nad obhájci prvenství z Tatry Smíchov 11:10. Hrající trenér vítězů Jan Fojtík si po vysilujícím utkání oddechl.

Článek

"Byla na nás znát nervozita. Chtěli jsme moc vyhrát a hlavně udělat radost domácím příznivcům, mezi nimiž byli i hráči, kteří v roce 1971 tehdy v Praze-Troji vybojovali poslední titul Slavie," řekl Fojtík.

Rozhodující akce zápasu se zrodila v 70. minutě, kdy Michal Jirman prokličkoval mezi hráči Tatry a položil pětku. Slávisté se díky němu dostali do vedení 11:10 a tento stav se už do konce zápasu nezměnil.

Skóre otevřela Tatra, která zásluhou Lukáše Honnera proměnila v 18. minutě trestný kop. Slavia měla také příležitost bodovat z dálky, ale Fojtíkovi ani Veselému se trestné kopy nepovedly. Až v nastaveném čase před přestávkou proměnil trestný kop hrající kouč Fojtík a vyrovnal.

Tentýž hráč se krátce po přestávce opět trefil mezi tyče z trestného kopu a Slavia vedla 6:3. V 63. minutě však pětatřicetiletý útočník Tatry Roman Rygl přihrál Rudolfovi a Tatra po položené pětce a následném kopu vedla 10:6.

Hra dostala švih, útoky se střídaly na obou stranách a smíchovský obhájce titulu měl další šanci. Rudolf ale nepřihrál volnému Ryglovi a příležitost bodovat byla pryč. Na druhé straně pak rozhodl Jirman.

Trenér Tatry Filip Vacek smutně konstatoval, že nejde pořád jen vyhrávat. "Zápas poznamenala opatrnost obou soupeřů na začátku a obava neudělat chybu. V posledních dvaceti minutách už jsme nenašli čas dát důležité body," prohlásil.

Reklama

Související témata: