Hlavní obsah

Profesionálního boxera Konečného čeká v září zápas o titul mistra Evropy

PRAHA

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se 11. září utká podruhé v kariéře o titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii. Soupeřem dvojnásobného bronzového medailisty z amatérského mistrovství světa bude Angličan Ryan Rhodes, který bude mít výhodu domácího prostředí.

Článek

Aukci na pořádání zápasu totiž vyhráli jeho manažeři, a boxovat se tak bude v Británii. Místo konání však ještě stanoveno nebylo.

Konečného čeká devátý velký titulový zápas, tři největší přitom prohrál. A všechny v zahraničí, vždy v domácím prostředí soupeřů. "Kdybych si ale nevěřil, tak bych do toho nešel. S Varónem a myslím, že i s Dzinzirukem, jsem prohrál nezaslouženě. S Piccirillem mi chyběl sparing, což se projevilo," řekl Konečný. "Pokud bude příprava probíhat podle plánu, věřím si na něj," podotkl jedenatřicetiletý boxer, jehož čeká 48. zápas v profiringu.

Týden držel speciální dietu 

Člen německé stáje SES se díky souboji s Rhodesem, jenž má podobnou bilanci jako on - 44 výher a čtyři porážky - rozhodl vrátit i do nižší váhové kategorie. Před rokem totiž přešel z lehké střední do střední váhy. "Nebude s tím problém. Zkoušel jsem týden držet speciální dietu, kdy jsem měl upravený jídelníček přesně na míru, a zabralo to. Normálně jsem při tom trénoval a neztratil jsem sílu ani rychlost nebo výbušnost," uvedl Konečný.

Přestože se na zápas začne speciálně připravovat až v srpnu, odkdy bude mít opět upravený i jídelníček, má již nyní nižší hmotnost než dříve. Zápas bude vypsaný v kategorii do 69,85 kg a Konečný má nyní o čtyři kilogramy více. "Právě to, že jsem bez problémů upravil hmotnost při testu, bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsem se zápasem v nižší kategorii souhlasil," doplnil Konečný.

Brněnský rodák měl podle původního plánu boxovat už v červenci v Praze, ale ze zápasu nakonec z ekonomických důvodů sešlo.

Reklama

Související témata: