Hlavní obsah

Olympijský vítěz David Kostelecký: Padnu jako mrtvola

Předlouhý den absolvoval v pondělí na mistrovství světa sportovních střelců v Mnichově olympijský vítěz z Pekingu v brokové disciplíně trap David Kostelecký (35). Ale stál za to. V poslední položce trefil všech pětadvacet terčů a drží se mezi kandidáty na úterní finále a tudíž i jednu z medailí a účast v olympijském Londýně.

Foto: Karel Felt, Právo

Střelec David Kostelecký odchází po poslední ráně na MS v Mnichově.

Článek

Jak jste spokojený s pondělním výkonem?

Byl to hrozně dlouhý den. Jsem na střelnici víc než dvanáct hodin. Teď už je pološero a to je pro mne hrozné. Špatně vidím, mám jeden a půl dioptrie. Proto jsem se snažil střílet rychle. Byl to risk, ale vyšel. Kdybych čekal déle, také už bych nemusel terče dohonit. Bylo to hop nebo trop. Riskovat se musí. Vždyť tuhle položku jsem měl střílet v pět hodin odpoledne a je čtvrt na osm večer.

S výkonem jste spokojený?

Škoda prvních dvou položek, kdy jsem udělal vždycky jednu blbou chybu.

V čem blbou?

Střílel jsem celý den jen dva terče na druhou ránu. Bohužel dvě poslední rány ve dvou případech mi nevyšly. Nemám na to zkrátka štěstí. Byly to úplně zbytečné chyby. Snad už to prolomím. Ale nikdo neví, co se tu bude dít zítra a jaké bude počasí.

Za celý den se vystřídaly déšť, pak sluníčko, teď pološero. Vadí vám i tyhle vrtochy počasí?

Jen to pološero. V dešti jsem vyhrál olympiádu, už jsem zvládl i sníh. Kromě pološera mi vadilo i to, jak byl ten den dlouhý. Jsem hrozně ospalý.

S tím se dá bojovat jak?

Musel jsem mezi položkami chodit běhat a vypil jsem také pár Red Bullů. Musím se s tím poprat. Ještě teď, až se vrátím na hotel, si půjdu zaběhat, abych to ze sebe dostal.

Kouknete se před spaním na výsledky?

Kdepak, to nikdy po prvním dnu nedělám. Ani kvůli týmu ne, protože zítra se to může změnit. Nechám to být. Těch mých 73 nebude asi velká sláva (nevěděl, že je ve hře o medaili - pozn. autor). Možná bych pak přemýšlel o zbytečnostech.

Spíte tu dobře?

Krásně, padnu do postele a spím jako... jako mrtvola. Před spaním si dám místního Radlera, což je taková limonáda či parodie na pivo.

Reklama

Související témata: