Hlavní obsah

Orientační běžkyně Dana Brožková titul z MS neobhájila

TRONDHEIM

Orientační běžkyně Dana Brožková neobhájila titul mistryně světa ze závodu na krátké trati. V Trondheimu dnes doběhla na devátém místě, na vítěznou Finku Minnu Kauppiovou ztratila tři a čtvrt minuty. Brožková přesto v cíli prohlásila, že je spokojená. "Šla jsem své maximum, lépe to nešlo," řekla. "Chybu jsem žádnou velkou neudělala, akorát jsem možná zvolila trošku hůř dlouhý postup, zbytečně jsem kličkovala," konstatovala.

Článek

Přiznala nicméně, že po fyzické stránce to přece jen bylo trochu horší. "Po průběhu diváckým úsekem ve dvou třetinách trati byly dvě kontroly do kopce. Tam už jsem byla hodně unavená a trochu tam ztratila," dodala dvojnásobná mistryně světa z minulých dvou let.

Těsný závod mužů rozhodl rychlým závěrem norský reprezentant Carl Waaler Kaas, jenž porazil druhého Petra Öberga ze Švédska o sedm sekund. O třetí místo se podělili šestinásobný mistr světa v této disciplíně Francouz Thierry Gueorgiou a Daniel Hubmann ze Švýcarska.

Z dvojice českých reprezentantů byl lepší Tomáš Dlabaja, který skončil osmnáctý. "Nebyl to takový výbuch jako na sprintu, ale tento typ závodu mi příliš nesedí," podotkl Dlabaja. "Bylo to takové hodně nepříjemné, samý podrost. Je hodně těžké v tomto běžet a podat bezchybný mapový výkon," dodal brněnský závodník, jenž za vítězným Norem zaostal o tři minuty a 44 sekund.

Reklama