Hlavní obsah

Ondra byl druhý na ME ve sportovním lezení na obtížnost

IMST/INNSBRUCK

Adam Ondra skončil druhý na mistrovství Evropy ve sportovním lezení na obtížnost v rakouském Imstu. Lepší než sedmnáctiletý český talent byl jen Španěl Ramón Julian Puigblanque. Třetí místo obsadil domácí závodník Jakob Schubert. Nikdo ve finálové cestě nedosáhl na vrchol.

Foto: Michal Rožek

Sportovní lezec Adam Ondra při závodech v rakouském Imstu.

Článek

Dvojnásobný juniorský mistr světa byl v kvalifikaci jedním z pěti lezců, kteří dosáhli nejvyššího možného chytu a v semifinále se mu to podařilo dokonce jako jedinému. Ve finále lezl jako poslední a pokud chtěl vyhrát, musel zdolat celou cestu. Dostal se dva chyty pod takzvaný top, ale při pokusu o další krok spadl.

Ondra na mistrovství Evropy rovněž závodí v boulderingu, kde v kvalifikaci ve čtvrtek v Innsbrucku jako jediný vylezl až nahoru na všech pěti stěnách a postoupil z prvního místa. Finále této disciplíny je na programu v sobotu večer.

Ondra patří mezi nejlepší lezce na světě. Loni celkově vyhrál jako první v historii Světový pohár v lezení na obtížnost i v boulderingu. Je prvním mužem světového žebříčku a na kontě má nejtěžší cesty na světě také na skalách. Loni byl druhý i na mistrovství světa.

Reklama