Hlavní obsah

Futsalisté v boji o ME vyzvou v derby Slovensko

NYON
Aktualizováno

Čeští futsalisté se v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2012 v Chorvatsku utkají v derby se sousedním Slovenskem. Jejich dalšími soupeři ve čtvrté skupině jsou Rumunsko, které bude kvalifikační turnaj v únoru hostit, a vítěz předkvalifikační skupiny ve složení Izrael, Andorra, Irsko, Norsko.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

Podle trenéra české futsalové reprezentace Tomáše Neumanna nedopadl dnešní los v Nyonu úplně podle představ. "Mohlo to být horší, ale také lepší. Rumunsko bude v domácím prostředí hodně nebezpečné a nepříjemné. A hlavně z třetího koše jsem si Slovensko přál úplně nejméně. Tamní futsal jde hodně nahoru," uvedl Neumann.

Posledním soupeřem bronzových medailistů z minulého šampionátu by podle Neumanna měli být Izraelci, kteří jsou favoritem předkvalifikační skupiny. "I oni by mohli získat nějaký bod, ale bude to hlavně o těch třech týmech. Favoritem je podle mě Rumunsko, které hraje doma a umí udělat soupeřům peklo. My s nimi navíc naposledy prohráli. I když je fakt, že v důležitých zápasech jsme je poráželi," dodal trenér.

Kvalifikace, které se zúčastní rekordních 43 týmů, začne předkolem konaným 20. až 24. ledna, z kterého postoupí jen vítězové. Hlavní část kvalifikace proběhne 24. až 28. února. Na šampionát postoupí vítězové šesti skupin a pět nejlepších mužstev z druhých míst. Chorvatsko jako pořadatel má účast jistou.

Reklama