Hlavní obsah

Němci poslali stolní tenisty včetně Bolla na vlasový test

HANNOVER

Trojnásobný mistr Evropy z Ostravy Timo Boll i všichni jeho kolegové z reprezentace musejí podstoupit vlasový dopingový test. Rozhodlo o tom vedení Německého svazu stolního tenisu poté, co vyšel najevo pozitivní test Dimitrije Ovtcharova ze srpna na látku clenbuterol. Vlasy na dopingový test museli do Kolína nad Rýnem poslat Boll, jeho partner ze zlatého páru ve čtyřhře a třetí v jednotlivcích Christian Süss, poražený finalista ve dvouhře Patrick Baum, ale také bývalá mistryně Evropy Wu Ťia-tuo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Německý stolní tenista Timo Boll byl hlavní hvězdou ME v Ostravě

Článek

"Analýza vlasů odhalí pravdu," řekl prezident německé asociace Thomas Weikert. Němci si myslí, že clenbuterol mohl Ovtcharov dostat do jídla na turnaji v Číně. Proto na vlasový test šli i členové realizačního týmu. "I já," řekl šéf svazu.

Weikert zároveň kritizoval Mezinárodní unii stolního tenisu (ETTU), že žádný z německých hráčů nebyl na dopingové kontrole během ostravského šamiponátu, i když Němci v soutěži mužů ovládli všechny kategorie. "Doping by se měl přísně kontrolovat, aby se nepodvádělo. Budeme to po ETTU vyžadovat," řekl funkcionář.

Dvaadvacetiletý Ovtcharov měl pozitivní test ještě před ostravským šampionátem. Laboratorní zkouška odhalila clenbuterol v mimosoutěžním vzorku z 23. srpna před turnajem Pro Tour v Asii. Ukrajinskému rodákovi hrozí dvouletý trest, Němci ale o zlato z týmové soutěže nepřijdou.

Reklama

Související témata: