Hlavní obsah

Je jedno, jestli proti mně stojí Kličko nebo Valdemar Tričko, usmívá se Pála

GOING (RAKOUSKO)

Od neděle mu náleží pokoj číslo 387 v luxusním hotelu pod Alpami. Na dovolené ale český profesionální boxer Ondřej Pála není. Vladimir Kličko si ho vyhlédl jako tréninkového sparingpartnera před dalším titulovým zápasem, který Ukrajinec svede 11. prosince s Dereckem Chisorou. „Určitě je s ním těžké boxovat, je obtížné se k němu dostat před dlouhé ruce,“ říká pražský rodák o prvních zkušenostech v ringu se současným světovým číslem jedna.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko a Ondřej Pála na soustředění v Rakousku

Článek

Zatím jste v Rakousku týden, jak se cítíte? Je to prostě trénink. Tady je největší rozdíl v psychice, protože člověk ví, že tam je s Kličkem. Sparingy jsou v pondělí, úterý, čtvrtek a v pátek. Jinak každý den trénujeme jako skupina, oni dbají na to, že jsme tým.

Ve čtvrtek jste boxoval tři kola, to vám přišlo málo, že? Určitě. Chtěl jsem více. Nebudu říkat velkohubý věci, že jsem ho chtěl zmlátit, ale tohle je pro mě skvělá zkušenost. Myslím, že jsem předvedl více než Briggs. Možná to zní neskromně, ale myslím si to. (Shannon Briggs prohrál s Kličkovým bratrem Vitalijem boj o titul asociace WBC 16. října pozn. aut.).

Můžete tu trénovat až tři týdny, ale po prvním se uvidí co dále, jaké vás čeká vysvědčení? To nevím, ale Vladimir mi říkal, že je se mnou spokojený. Po druhém sparingu povídal, že jsem tady z těch kluků nejlepší. Svůj díl mají na tomto samozřejmě trenér Jurij Krivoručko a šéf Médea Boxing Teamu Jaromír Soukup, který mě podporuje nejen finančně.

Ondřej Pála a jeho relax se žralokem.foto: Jan Švarc

Je trénink Klička v něčem odlišný? Nic zásadně odlišného. Ani si nemyslím, že mám teď větší motivaci. Už pár let jezdím spárovat do Německa. Je mi jedno, s kým jdu do ringu, já si dělám svoji práci. Je jedno, jestli proti mně stojí Kličko nebo Valdemar Tričko.

Překvapil vás něčím? Kolem něj se točí tým lidí, všemu dává hodně času. Takové maličkosti dělají velké boxery. Tohle patří k naprosté profesionalitě.

Vezmete si z toho něco? Určitě, třeba posilování krku.

Co kdybyste se měli utkat natvrdo? To je otázka manažerů, to je jenom na nich.

Kličkové se připravují v Bio hotelu Stanglwirt od roku 2002, co na něj říkáte? Je to tady hrozně hezký, podmínky ideální. Prostě pecka. Všechno: hotel, strava, regenerace.

Sice trénujete s Kličkem, ale není to zadarmo, kolik si vyděláte? Absolutně netuším, ještě jsem se za svoji kariéru nezeptal, kolik mám za zápas a za sparing. To je věc trenéra. Já mám jiný zdroj příjmů, boxuju, protože to mám rád. Když mě to nebude bavit, tak se na to klidně ze dne na den vyprdnu.

Reklama