Hlavní obsah

Devět let seděl ve vězení, teď si Plachetka odbyl premiéru v profiringu

PRAHA

Má to za sebou, ale dlouhá léta si musel počkat, protrpět. Boxer Ludovít Plachetka si v pátek odbyl premiéru v profesionálním ringu, v devětatřiceti letech. Proč tak pozdě? Debut si připsal účastník olympijských her v Atlantě, který ale strávil devět let ve vězení za vraždu matky své družky. Minulost, která nejde vymazat, musí se s ní žít.

Foto: ČTK/getphoto.cz, ČTK

Český boxer Ludovít Plachetka (vpravo)

Článek

„Čekání bylo dlouhé,“ přiznal po zápase mírně nervózní boxer. „Nejdříve jsem měl problém, pak také moc nejde chodit do práce a trénovat,“ pověděl po vítězném duelu rodák ze Slovenska.

V amatérském ringu odboxoval přes tři stovky zápasů, nyní začíná novou kariéru. „Boxerská komunita mě vzala zpět, neměl jsem problémy, ani veřejnost mi nic nepřipomíná,“ vrátil se Plachetka k osudovému momentu svého života.

Snad dlouhá pauza, nervozita zapříčinily, že ideálně nezvládl životosprávu před pátečním zápasem. „Trošku jsem se přejedl, takže jsem to v břiše cítil. Nebylo to nejlepší, musím se zlepšit, ale vím, že chci pokračovat, proto jsem tady,“ přiznal český mistr z roku 1993 a 1995, který v současnosti pracuje u bezpečnostní služby.

„Chce to více trénovat, když budu prohrávat, tak to asi nemá cenu. Pokud si neporadím se začátečníkem, tak tam nemám co dělat, stačí pár zápasů prohrát a hned vás to omrzí,“ usmál se na závěr povídání Plachetka.

Ludovít Plachetka
Narozen: 27. března 1971 v Gelnici (Slovensko)
Amatérský ring: přes 300 zápasů
Profesionální ring: 1 duel
Stalo se: odsouzen na 13 roků za vraždu v roce 1997
Největší úspěchy: účastník OH 1996 v Atlantě, 6. místo ve světových tabulkách 1994, 8. na ME v Dánsku 1996, mistr Československa 1991, mistr Česka 1993, 1995.

Reklama

Související témata: