Hlavní obsah

Kubánec Solis si vybojoval právo boxovat s Vitalijem Kličkem

MIAMI

Kubánský boxer Odlanier Solis si vybojoval právo utkat se s Vitalijem Kličkem o titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBC. Olympijský vítěz z Atén a trojnásobný amatérský mistr světa si pozici vyzyvatele zajistil přesvědčivým vítězstvím v pátečním duelu v Miami s domácím Rayem Austinem.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Vitalij Kličko.

Článek

Američan byl těsně před koncem desátého kola diskvalifikován za to, že Solise sevřel a nepřiměřeným manévrem způsobil, že soupeř málem přepadl přes provazy z ringu. Kubánec, který od přechodu od amatérů ještě neprohrál, i tak směřoval k jasnému vítězství, svému 16. mezi profesionály. O deset let starší soupeř byl v té době na pokraji knokautu.

WBC rozhodla, že k duelu mezi Solisem a Kličkem má dojít do sto dnů. Devětatřicetiletý Kličko má ale podle agentury SID jiné cíle. Rád by boxoval proti britskému mistru světa organizace WBA Davidu Hayemu, dosud ale nedošlo k dohodě na podmínkách. S Hayem chce bojovat i mladší z bratrské dvojice Kličků Vladimir, šampion organizací IBF, WBO a IBO.

Reklama