Hlavní obsah

Vánoce sportovních celebrit: Jágr u ledu v Moskvě, Federer v teple Dubaje

PRAHA

Různými způsoby stráví vánoční svátky roku 2010 hvězdy sportovního světa. Zatímco tenista Roger Federer bude například odpočívat v teple Spojených Arabských Emirátů, hokejista Jaromír Jágr bude na Štědrý den "v práci" a slavnostní večeři zažije v jednom z moskevských hotelů. V Rusku se totiž Vánoce slaví až po Novém roce, takže KHL nemá před koncem roku přestávku.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr si přes Vánoce příliš neodpočine

Článek

Jaromír Jágr tak stráví Vánoce v Moskvě, kde bude jeho tým Avangard Omsk hrát zápas KHL s místním CSKA Moskva. Takže jeho Štědrý den se uskuteční v moskevském hotelu, alespoň že mu bude společnost dělat  přítelkyně Inna Puhajková. Ta se chystá převézt ze Sibiře bramborový salát a také domácí cukroví.

Podobně jako Jágr na tom, vedle všech sportovců působících v Rusku, budou i mladí hokejisté startující na mistrovství světa juniorů v USA. Šampionát hráčů do 20 let tradičně probíhá na přelomu roku, tentokrát startuje 26. prosince, takže snad vyjma domácího týmu mohou ostatní hráči na oslavy Vánoc v rodinném kruhu zapomenout.

To tenisová star Roger Federer stráví Vánoce ve sluncem rozpálené Dubaji. Ještě předtím ale pořádně přispěl na charitu v novém projektu "Match for Africa". Nejprve sehrál se svým největším rivalem Rafalem Nadalem benefiční zápas doma v Curychu, a poté se stejný zápas uskutečnil na půdě světové jedničky v Madridu. Další zápas pak oba sehrají ještě před koncem roku v Abú Zabí, ale předtím Federer stráví vánoční svátky v Dubaji s manželkou Mirkou a jejich ročními dcerkami.

Dobré srdce předvedla před Vánocemi basketbalová hvězda NBA Kevin Durant. Už v sobotu uspořádal v Oklahomě charitativní večer, kde pro 120 opuštěných dětí připravil spoustu dárků jako iPody, hračky, nebo značkové sportovní boty. Organizaci, která se o děti stará navíc věnoval obrovskou televizi a spoustu videoher. "Kevin je opravdu velký Santa," poznamenalo jedno z dětí na adresu 206 cm vysokého sportovce.

Na charitu nepochybně přispívá i fotbalista David Beckham, který se může těšit na parádní dárky od svých nejbližších. Od manželky Victorie dostane luxusní pozlacená sluchátka v ceně 1500 liber. On má zase pro svou drahou polovičku připravený parádní iPad s drahými kameny, jenž se dá pořídit za 800 liber. V rodině Beckhamových si asi hodně potrpí na poslech muziky, protože luxusní sluchátka posázená černými krystaly dostanou i tři synové slavného páru Brooklyn, Romeo, a Cruz.

Reklama