Hlavní obsah

Kličkové chtějí všechny čtyři top tituly. A to s Hayem, nebo bez něj

PRAHA

Ukrajinští bratři chtějí všechny čtyři nejuznávanější boxerské pásy v nejtěžší váhové kategorii. To je jejich cíl. Tak zní poslední prohlášení z klanu Kličkových. Oni dva jsou nejvýše postavenými boxery na žebříčku boxrec.com. Zatím mají v držení tři tituly. Jeden ale chybí. Ten má v moci muž, kterému patří příčka za nimi. Oním rivalem je známý Angličan David Haye.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko na soustředění v Rakousku.

Článek

„Můj bratr vždycky říkal, že cílem je vyhrát všechny čtyři hlavní pásy,“ nechal se slyšet Vladimir Kličko pro sportsvide.co.uk.

Bratři, kteří narostli do dvou metrů výšky, disponují třemi nejcenějšími pásy - IBF, WBO a WBC. Mistrovský pás WBA drží sok Haye, přijde o něj v ringu? „On bude bojovat s jedním z nás, pokud ukončí kariéru, my budeme bojovat s někým jiným. Ani Vitalij, ani já nebudeme uvažovat o odchodu, dokud nebudeme mít tyto čtyři pásy,“ pravil mladší z bratrské dvojice.

David Haye s mistrovským pásem WBA.foto: ČTK/AP/Jon Super

Vladimir Kličko pochybuje, že Haye ukončí kariéru v říjnu, jak slíbil. „Já mám zápas s Chisorou (30. dubna), poté s Adamkem v září. Je nepravděpodobné, že náš zápas s Hayem se bude konat v červenci. Náš souboj by se mohl konat do konce tohoto roku. Myslím si, že on nebude chtít odejít, pokud nebude bojovat se mnou,“ dodal sebevědomě čtyřiatřicetiletý Kličko.

Zatím se ale více šermuje slovy. Dojde někdy na pěsti i v ringu? Fanoušek by si to jistě přál. Přitom termín už byl - 2. července.

Reklama

Související témata: