Hlavní obsah

Německá biatlonistka získala na EYOWF v Liberci třetí zlato, hokej vyhráli Rusové

LIBEREC

Poslední den závodů evropské olympiády mládeže (EYOWF) 2011 v Libereckém kraji zakončovaly týmové soutěže běžeckých a biatlonových smíšených štafet a paralelní obří slalom družstev alpských sjezdařů. Biatlonistka Laura Dahlmeierová z Německa získala v tomto týdnu třetí zlato a stala se nejúspěšnější účastnicí festivalu. Závěrečnou soutěží bylo finále hokejového turnaje, vítězem se stalo Rusko, které zdolalo v prodloužení Finsko 2:1.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Hokejisté Ruska na olympijském festivalu mládeže v Liberci

Článek

Závěrečný biatlonový závod smíšených štafet ovládli v Břízkách reprezentanti Německa. Štafeta ve složení Julia Bartolmaesová, Laura Dahlmeierová, Roman Rees a Matthias Dorfer dominovala závodu už do startu a nakonec zvítězila s náskokem téměř pěti minut před druhým týmem Norska a třetími Francouzi.

Česká čtveřice ve složení Kristýna Černá, Jessica Jislová, Tomáš Vojík a Lukáš Jíra dlouhou dobu bojovala o čtvrté místo, nakonec se však musela spokojit s jedenáctou pozicí. „Vůbec se mi nepovedla položka v leže a od toho se odvíjel můj dnešní ne příliš povedený výkon,“ přiznal finišman české štafety Lukáš Jíra.

Český biatlonista Lukáš Jíra na olympijském festivalu mládeže v Libercifoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

V hokejovém finále zvítězili Rusové po velmi dramatickém a vyrovnaném boji nad Finskem 2:1 v prodloužení. Zlatý ruský gól vstřelil v 64. minutě po své skvělé individuální akci Vjačeslav Osnovin. V boji o bronzové medaile neuspěl domácí tým, Češi prohráli se Švýcarskem 1:5.

Čeští hokejisté na olympijském festivalu mládeže v Libercifoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Lední hokej - výsledky turnaje:
Finále:
Rusko – Finsko 2:1 v prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)
Branky: 23. Chlopotov, 64. Osnovin – 35. Tauriainen.
O 3. místo:
Švýcarsko - Česko 5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
Branky: 6. Schmutz, 9. Zangger, 11. Bertschy, 36., 38. Dünner – 10. Machač.

Reklama