Hlavní obsah

Kličko a Šuda vstoupí do stejného ringu, „Pitbull“ vyfasoval místo rukavic prostěradlo

PRAHA

Rozsviťte světla, show může začít. Lékařskou prohlídkou v Kolíně nad Rýnem prošel profesionální boxer Luboš „Pitbull“ Šuda bez zaváhání. V sobotu bude jeho duel s Britem Olou Afolabim předkrmem pro vrchol večera v Lanxess Areně. Jako poslední vkročí do ringu Vitalij Kličko a Odlanier Solís. Ti se pobijí o světový pás organizace WBC. Ale český bojovník nebude jen do počtu. V sázce je interkontinentální titul polotěžké váhy organizace WBO.

Foto: www.lubossuda.cz

Luboš Šuda se představí na galavečeru, kde bude vrcholem programu zápas Vitalije Klička a Odlaniera Solíse.

Článek

„V pátek bylo vážení a lékařská kontrola. Všechno je v pořádku, teď už odpočívám na hotelu,“ hlásil Sport.cz rodák z Kralup nad Vltavou, který se jen usmál nad otázkou, zda je nervózní. „Já už mám za sebou tolik zápasů, že tohle neprožívám.“

Setkání se soupeřem proběhlo bez problémů, viděli se, pozdravili, šli si po svém. „Chci vyhrát, zápas jsem nevzal jen proto, abych si domu přivezl nějaké peníze. Je to šance. Pokud uspěju, rád bych bojoval o titul mistra světa,“ přiznal se čtyřiatřicetiletý boxer, který z pátečního vážení přece jen odešel mírně rozčarován.

Vitalij Kličkofoto: ČTK/AP/Martin Meissner

„Dali nám zkusit rukavice, ve kterých půjdeme do zápasu, ale takový jsem ještě nikdy neměl. To je jak dvakrát omotaný prostěradlo,“ divil se 34. boxer v pořadí boxrec.com. Důvodem údivu byla i vzpomínka na zdravotní komplikace, které si Šuda přivodil v prosinci při zápase v Lucerně. „Snad budou klouby v pořádku, ale oba máme stejné možnosti, když jeden druhého trefí,“ nechce se vymlouvat český bojovník na nečekaně slabší potahovou vrstvu rukavic.

Jeho protivníkem bude sedmý muž podle žebříčku boxrec. Před bitvou s Afolabim se tradičně bude Šuda rozcvičovat mezi diváky v aréně, tak jak je jeho zvykem. „Nasávám při tom atmosféru,“ přiznává.

Klička se Solísem si nenechá Šuda ujít

Česko - anglický duel by měl byt na programu jako třetí poslední. Poté už přijde vrchol. Kličko vs Solís.

„My možná půjdeme těsně před nimi, záleží na dalších zápasech. Kličko jde v televizi, takže se může s programem hýbat, to je normální,“ je v klidu Šuda, který po svém utkání má o plán postaráno. „Podívám se na Klička se Solísem. A že budu mít po zápase? S tím jsem nikdy neměl problém,“ nemá obavy Šuda, že by se dostal do nepoužitelného stavu po bitvě o interkontinentální titul polotěžké váhy organizací WBO.

„Boxuju v Německu s Angličanem. Sice galavečer pořádá jeho stáj, ale věřím, že když budu trochu lepší, tak můžu vyhrát. Mám větší šanci, než kdybych boxoval s Němcem,“ má jasno Šuda.

Reklama