Hlavní obsah

Vikingové byli nad síly Panterů

PRAHA

První domácí zápas nové sezóny americkým fotbalistům Prague Panthers nevyšel. Nad síly českého mistra byl v neděli tým Raiffeisen Vikings, který si ve druhém kole Austrian Football League z pražského Edenu odvezl vítězství 47:0. Stejně jako před rokem se Panterům nepodařilo překonat obranu Vikingů.

Foto: Sport.cz

Prague Panthers v akci

Článek

Před týdnem vídeňský tým vyhrál vysoko v Salcburku 65:7, již po první čtvrtině vedl 41:0. I v Praze měli Vikings výborný start, hned jejich první útok skončil díky americké hvězdě Tony Hawkovi touchdownem. A hosté rychle přidali další body. Dlouhou přihrávku netrefil bránící Srp a Calhoun si v pohodě doběhl pro další touchdown.

Ve druhé čtvrtině už útok domácích zabral, nadějnou pozici ale v body nepřetavil. Pokus o field goal ale Sviatkovi nevyšel. Útok Rakušanů dokázal jindy spolehlivou obranu českého mistra překonávat dlouhými pasy, jeden z nich chytil Calhoun. Do šaten se tak v poločase šlo za stavu 0:21, Vikingové již částečně šetřili pro další průběh sezony i Hunta.

Američan se ovšem po přestávce do hry vrátil a přihlížel další vynikající přihrávce Grosse na Walche. Ten přesprintoval domácího obránce a zvýšil. Nový trenér Panterů Steve Cash zkusil útok probudit vystřídáním rozehrávačů, ale ani Jake Shrum nedokázal pozornou obranu soupeře překonat. Navíc si bývalý hráč Philadelphie Hawk doběhl pro další touchdown. Do hry se vrátil quarterback McManus, který ovšem při jedné z akcí přišel o míč, Panterům škodily i časté penalty.

Panterům se skórovat stejně jako v loňském vzájemném utkání nepodařilo, naopak hosté přidali další touchdowny. Příští týden hrají Panteři v EFL proti Danube Dragons.

„Soupeř je velice disciplinovaný a výborně koučovaný. Měli jsme potíže s rychlostí Vikingů, nestačili jsme reagovat. Udělali jsme navíc hodně chyb, často v důležité situaci, a ty stejně jako zbytečné fauly soupeř tvrdě trestal. Do dalších zápasů se musíme zlepšit hlavně mentálně, již příští týden nás čeká těžký zápas proti Danube Dragons. To bude podobné utkání jako dnes, Dragons po nás coby mistři jistě půjdou,“ řekl Steve Cash, trenér Prague Panthers.

Austrian Football League - 2. kolo:
Prague Panthers – Raiffeisen Vikings 0:47 (0:14, 0:7, 0:12, 0:14)

Reklama