Hlavní obsah

Úvodní dostihové odpoledne poznamenalo zranění jezdce Řehoře

PRAHA

Osmi dostihy byla zahájena v sobotu odpoledne klusácká dostihová sezona v Praze. V hlavní jízdě se po výborném výkonu prosadila nečekaně klisna Agita s amatérem Pavlem Vávrou. Stínem úvodního mítinku bylo těžké zranění zkušeného trenéra a jezdce Čestmíra Řehoře ve čtvrtém dostihu, který byl po pádu ze sulky s otevřenou zlomeninou nohy a v bezvědomí převezen do motolské nemocnice.

Článek

Šedesáti tisíci korun dotovaná Dubnová cena Kajot soustředila na trati 1675 metrů sedm koní. Bohužel pro zdravotní problémy do dostihu nenastoupil italský hřebec Lollo Axe, který měl být jedním ze tří klusáků dovezených pro český klusácký sport v zimní přestávce ze zahraničí.

Na první metě stojící hrdinka Saint Legeru ze sezony 2009 Agita výborně odstartovala a amatér Vávra v její sulce nasadil svižné tempo, které reprezentantce žlutých barev stáje Vávra Chropyně 2 vyhovovalo. Kvalitní soupeři se po celý dostih nedokázali dostat s klisnou do těsného kontaktu, a i když v cílové rovině přišel ještě útok Grafika, Agita zvítězila s přehledem o více než dvě délky ve výborném kilometrovém tempu na začátek sezony 1:17,2.

Také v dalších závodech dosahovali klusáci velmi rychlých časů, hned několik koní si utvořilo nové osobní rekordy. Zaujali také tříletí zástupci stáje Viktoria Bob Harley a Botero, kteří obsadili první dvě příčky v Ceně JS Konsorcium a na střední trati se dokázali snadno dostat pod hranici kilometrového tempa 1:20,0. Výbornou jarní formou se prezentovali zástupci tréninkového střediska Tochovice manželů Volfových, kteří vyhráli tři dostihy.

Klusácký dostih Dubnová cena společnosti Kajot (3letí a starší klusáci, 60.000 Kč, mety, 1670m):
1. Agita (jezdec Pavel Vávra, trenér Zdeněk Vávra, stáj Vávra Chropyně 2), 2. Grafik, 3. Taiji de Bomo, výrok: jistě 2 1/2 - 1/4 - 7, kilometrový čas: 1:17,2.
Výsledky rámcových dostihů:
I. Jumby d´Occagnes (am. Pokorná) - Iceman Alet - Larnaca,
II. Prihote (am. Pokorná) - Regent - King,
III. Bob Harley (Šamšurin) - Botero - Victim As,
IV. Extrém (am. Svoboda) - Anne Titan - Skyline,
VI. Kissin Dynamite (Kalčík) - Lanzelot - Pushinka,
VII. Grip (am. Čabla) - Santiago,
VIII. Riga de Mai (Volf) - Buffalo Joy - Nino Hammering.

Reklama