Hlavní obsah

Na Pražském baseballovém týdnu se představí tři výběry z USA

PRAHA

Tři americké výběry, pět evropských reprezentačních družstev a dva české národní týmy se představí od 21. června na jubilejním třicátém ročníku turnaje Pražský baseballový týden. Pro domácí baseballisty bude tento turnaj pod vedením nového amerického kouče Andyho Berglunda vrcholem letošní sezóny.

Foto: Bill Kostroun, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Český tým narazí ve skupině na všechny tři americké celky (AIST, UCLA a USSSA) a Francii. V druhé skupině se střetnou Litva, Polsko, Rakousko, Slovensko a čeští junioři.

"Potvrzená účast hned tří amerických výběrů svědčí o prestiži a významu tohoto turnaje v zámoří," uvedl na stránkách České baseballové asociace její předseda Petr Ditrich. Poprvé v historii budou turnaj řídit rozhodčí z evropské baseballové konfederace a hrát se bude ve vícero pražských areálech.

Vedle zápasů se všemi třemi americkými výběry bude pro české reprezentanty atraktivní i utkání s Francií, která obsadila na posledním mistrovství Evropy šesté místo o jednu příčku před českým týmem. Litva a Polsko se na pražském turnaji představí poprvé.

První akcí reprezentantů bude 7. května v Brně All Star Game, v němž proti českému výběru nastoupí mistrovský celek Draků Brno.

Reklama

Související témata: