Hlavní obsah

Ragbyová liga nebude mít mistra, ročník byl anulován

Praha

Ragbyová liga nebude mít za rok 2020 mistra. Vedení České ragbyové unie rozhodlo o anulování výsledků první i druhé nejvyšší soutěže, které se na podzim nestihly dohrát kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Informoval o tom web českéragby.cz, podle něhož se přitom kluby vyjádřily poměrem hlasů 9:6 k dohrání soutěží.

Foto: Petr Skála

Ilustrační foto.

Článek

Ragbyová unie už při první vlně pandemie zrušila jarní část všech domácích soutěží. V srpnu se podařilo sezonu zahájit a v první lize se před zákazem konání sportovních akcí v Česku kvůli druhé vlně nákazy uskutečnilo do druhého říjnového víkendu 23 z 28 naplánovaných utkání základní části. Pět zápasů bylo odloženo kvůli výskytu covidu-19 v týmech.

Plný počet utkání odehrála jen nováčkovská Přelouč, v čele tabulky byly se shodnou bilancí (5-1) Říčany a Vyškov, kterým zbývalo odehrát po jednom zápase. Jedinou porážku v nedohrané sezoně utrpěli i Tatra Smíchov a úřadující šampioni ze Sparty, oba kluby měly k dobru dva zápasy včetně vzájemného duelu.

Variantou bylo i dokončení ročníku (dohrávky odložených utkání a play off pro čtyři nejlepší týmy) na jaře v rámci přípravy na novou sezonu, jež se v posledních letech hraje systémem jaro - podzim. Z toho ale rozhodnutím výkonného výboru sešlo.

Reklama