Hlavní obsah

Frintová nedokončila závod MS na olympijské trati v Londýně

LONDÝN

Česká triatlonistka Vendula Frintová nedokončila sobotní závod seriálu mistrovství světa v Londýně, jenž se konal na trase připravené pro olympijské hry 2012. Druhá žena z červnového mistrovství Evropy má stále potíže s lýtkovou kostí pravé nohy, v níž má únavovou zlomeninu.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová na tiskové konferenci Českého svazu triatlonu před odjezdem reprezentace na ME

Článek

Frintová na olympijské trati absolvovala kompletní disciplíny plavání a jízdu na kole. Běžeckou část, která je její nejsilnější, ale zároveň ji při ní současné zranění nejvíc limituje, už sedmadvacetiletá reprezentantka vzdala.

"Bohužel stále nejsem zdravotně v pořádku, takže nebylo možné závod dokončit. Bylo pro mě dnes důležité pouze vidět závodní trať," napsala ČTK Frintová.

Jako první přiběhla do cíle v Hyde Parku k radosti domácích fanoušků Britka Helen Jenkinsová, jež si připsala první vítězství v MS v kariéře. Na stupně vítězů ji doprovodily Američanka Gwen Jorgensenová a Anja Dittmerová z Německa.

V nedělním závodu mužů se představí Jan Čelůstka.

Závod MS v triatlonu v Londýně - ženy:
1. Jenkinsová (Brit.) 2:00:34, 2. Jorgensenová (USA) -7, 3. Dittmerová (Něm.) -15, 4. Jacksonová -17, 5. Snowsillová (obě Austr.) -18, 6. Hewittová (N. Zél.) -20, ...Frintová (ČR) nedokončila.
Průběžné pořadí (po 5 ze 7 závodů): 1. Riverosová (Chile) 2498, 2. Hewittová 2493, 3. Findlayová (Kan.) 2490, ...61. Vodičková (ČR) 144, 71. Frintová 48.

Reklama

Související témata: