Hlavní obsah

VIDEO: Rachot v zemi tulipánů. Pily se sekerami hrály prim na dřevorubeckém bojišti

PRAHA

Pily a sekery v rukou českého dřevorubce opět zapívaly medailovou notu. Tentokrát píseň bronzovou. Na mistrovství světa v nizozemském Roermondu vybojoval Martin Komárek třetí místo. Trojková kombinace došla vrcholu, Čech bral třetí bronz na této světové sešlosti. Šampionát v Timberspots ovládl Jason Wynyard, druhý byl Christop Geissler.

Foto: Sport.cz

Martin Komárek v akci se sekerou na mistrovství světa v Timbersports.

Článek

„Jsem velice šťastný a vděčný za takový výsledek, ačkoli musím podotknout, že jsem měl velké štěstí při poslední disciplíně Hot Saw (řezání motorovou pilou s extrémně silným motorem), kdy jsem říznul druhý kotouč nekompletní, což by znamenalo diskvalifikaci. Naštěstí se mi podařilo uříznout na milimetry přesně čtvrtý kotouč, takže jsem navzdory dlouhému času obdržel cenné body,“ svěřil se po závodě spokojený Komárek, který přiznal, že konkurence měla spíše smůlu.

Celkem bylo v soutěži šestnáct rivalů. Na to se ale nikdo za pár týdnů a měsíců ptát nebude. Důležitý je výsledek, on skončil třetí a obhájil minulý úspěch.

Komárek slavil, přestože prodělal operaci menisku. „Přece jen už mám leccos za sebou, vrcholové období v tomto sportu se pohybuje kolem čtyřicítky, takže i proto se stále nevzdávám,“ řekl ještě před odjezdem na dřevorubecké bojiště držitel světového rekordu v disciplíně Stock Saw, což je řezání klasickou motorovou pilou.

Martin Komárek bojuje na MS v Timbersports.foto: maxmediapr.cz

Čech skončil třetí, králem se v Nizozemsku stal Jason Wynyard, ten od začátku směřoval k metě nejvyšší. „Jsem velice rád za toto vítězství především proto, že to byl závod vzrušující a velmi těsný. Je to stále nahoru a dolů, chvíli je někdo v čele, pak zase někdo jiný, ale o tom tento sport je,“ okomentoval průběh profík z Nového Zélandu.

Diváky nadchl i Kanaďan Mitch Hewitt. Ten sice skončil jedenáctý, ale postaral o senzaci v podobě překonání svého loňského světového rekordu v disciplíně Springboard (přesekávání kmene z prkna ve výšce). Za neuvěřitelných 38,24 sekund vyšplhal na 2,80 vysoký kmen a sekerou přesekal jeho vrchní část, která měří 27 centimetrů. Adrenalinovou disciplínu posunul opět o level výše.

Reklama