Hlavní obsah

Prezident mu daroval luxusní žihadlo, teď ho dvojnásobný olympijský vítěz prodává

PRAHA

Dvojnásobný olympijský vítěz v boxu Alexej Tischenko se musel vzdát chlouby na čtyřech kolech, kterou dostal od nejvyššího. Ruský prezident Dmitrij Medveděv mu předal po triumfu v Pekingu luxusní BMW X5. Nyní se ho boxer kvůli nedostatku financí zbavuje, je na prodej.

Foto: www.tischenko.ru

Boxer Alexej Tischenko a jeho BMW X5, které mu daroval ruský prezident

Článek

„Samozřejmě, že jsem ho nechtěl prodat, ale takové jsou okolnosti života,“ citovala gazeta.ru zlatého olympijského vítěze z Atén a z Pekingu.

Důvody k prodeji jsou podle Tischenka dva. „Za prvé - potřebujeme peníze na stavbu domu. Za druhé - potřebujeme také prostředky pro účast ve volbách do zákonodárného sporu v kraji Omsk,“ řekl sedmadvacetiletý bývalý sportovec, který se právě v Omsku narodil.

Tichenko oznámil, že BMW X5 z roku 2008 má najeto 39 tisíc kilometrů a požaduje v přepočtu na české koruny minimálně jeden a půl miliónu. „Prezidentský dar byl užitečný. V sibiřských podmínkách se cítí sebevědomě, auto je v pořádku,“ napsal Tischenko na svém webu.

Rus opustil hranice sportu ve věku šestadvaceti let pro zdravotní komplikace. V posledních letech se bývalý mistr světa věnuje politice v Omsku. „Málokdy můžete mít takové potěšení z amatérského boxu. Myslím, že ten chlap má velkou budoucnost,“ řekl o něm před časem Vitalij Kličko, v současnosti jeden z nejlepších boxerů světa.

Reklama