Hlavní obsah

Moderní pětibojaři zakončili MS osmým místem ve štafetě

MOSKVA

Moderní pětibojaři Michal Michalík, Ondřej Polívka a Michal Sedlecký obsadili v závěrečném závodě na mistrovství světa v Moskvě osmé místo ve štafetě. Zvítězili Maďaři před korejským triem a Ukrajinou.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojař David Svoboda

Článek

Češi byli šestí po úvodním šermu, po devátém času v plavání jednu pozici ztratili, ale parkúrem, který vyšel zejména čistě jedoucímu Sedleckému, se vrátili na páté místo před závěrečnou kombinací běhu a střelby. Na jejím startu měli manko 36 sekund na vedoucí Maďary, 22 sekund je dělilo od medaile.

V závěrečné disciplíně prvnímu členovi štafety Polívkovi nezvykle nevyšla druhá střelba, při níž spotřeboval na pět terčů 11 ran. "Tak špatně jsem ještě nikdy nestřílel," konstatoval český reprezentant.

Sedlecký ještě vrátil družstvo na páté místo, ale finišman Michalík se znovu propadl. "Objektivně si musíme přiznat, že ostatní jsou lepší," uvedl Michalík. "Osmé místo nic moc. Chtěli jsme medaili a nebo být aspoň jako holky do čtvrtého místa. Každý jsme něco zkonili, ale bohužel jsme v ničem nepředvedli žádný supervýkon," dodal Sedlecký.

MS v moderním pětiboji v Moskvě:
Muži - štafeta:
1. Maďarsko (Marosi, Kasza, Tibolya) 6536 b., 2. Korea (I Čun-hon, Hong Čin-u, Hwang U-džin) 6492, 3. Ukrajina (P. Kirpuljanskij, Tymoščenko, Mordasov) 6456, ...8. ČR (Michalík, Polívka, Sedlecký) 6220.

Reklama