Hlavní obsah

Boxer Konečný povolil šroub, dal si pivo a čeká na zápas o titul mistra světa

Ještě před týdnem měl před sebou profesionální boxer Lukáš Konečný jediný cíl. Datum 30. září a souboj o titul mistra světa. Jedna lékařská zpráva ale vše zhatila. Ukrajinec Sergej Dzinziruk se zranil a očekávaná bitva skončila ještě před prvním gongem. Galavečer i duel v lehké střední váze organizace WBO je nyní na vodě. Zůstane Brno a stejný soupeř? Otázky pro následující hodiny a dny. "O datech se spekuluje, ale záleží, jak se k tomu postaví WBO. Jednáme i o novém termínu. Doufám, že půjde jen o pár týdnů,“ věří Konečný.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný o pás mistra světa zatím bojovat nebude

Článek

Budete dále trénovat, už jste v přípravě přes dva měsíce? Už si vybírám dovolenou. Den dva budu čekat, jak se vyjádří WBO, až dají datum, pak bych rád odjel.

Takže přijde oraz? Ve středu jsem ještě běhal, ale přestanu na chvíli s dietou, ale zase žádné prasení, to v žádném případě. Vysadil jsem i krabičky (speciální strava), ale nevím, na jak dlouho. Záleží na dalším vývoji a termínu zápasu. Až budu něco vědět, zase okamžitě s krabičkami začnu.

A půjde i nadále o duel s Dzinzirukem? Nevím. Každopádně on je mistrem světa. Jestli se titulu vzdá, nebo ne, to záleží na něm.

Máte po zrušení zápasu právě o to větší chuť na Ukrajince? Jak se to vezme. Pro mě je stěžejní zápas o mistra světa, druhá věc je Dzinziruk. Prvotní je být světovým šampiónem.

Sergej Dzinziruk se zranil a duel o mistra světa je v nedohlednu.foto: archiv

Jste teď zklamaný, nebo naštvaný? Jak se to vezme. V úterý jsem si dal tři piva, trochu to už ze mě padá. Člověk maká jako šroub, je na dietě, všechny blbosti okolo zápasu tomu věnuje, nejede s rodinou přes léto na žádnou dovolenou, dře každý den, pak o to takhle blbě přijde. To jsem samozřejmě naštvaný. Po dvou a půl měsících tohle.

Vysadil jste dietu, aspoň si teď užijete trochu "normálního"  jídla, ne? 

Byl jsem zvyklý držet jídlo a po zápase si dát to, co mám rád. Teď jsem vysadil krabičky, ale to není ono. Po zápase jde o něco jiného, to si potom člověk užívá úplně jinak. To je nesrovnatelný se současnou situací.

Bude zápas o světový titul do konce roku? Rozhodně by měl být.

A opět Brno? Doufám, že jo, že lidem zůstanou vstupenky a půjdou jen o pár týdnů později. Třeba to nakonec může akci ještě prospět. Fanoušci budou více natěšení, promo se dá udělat lépe.

A co vy? Budu na ten zápas vlastně trénovat podruhé.

Zvonu se nakopnout a najít motivaci? Přesně tak. Vypustím, a pak do toho zase skočím oběma nohama. Doufám, že to bude Dzinziruk a Brno, což je lepší varianta.

A ta horší zní někdo jiný a ne Brno? Přesně tak.

Reklama

Související témata: