Hlavní obsah

Běchovice slibují bojovné duely v obou kategoriích

PRAHA

Pozoruhodné duely favoritů slibuje nedělní 115. ročník běžeckého závodu Běchovice-Praha. Mezi muži se o vítězi rozhodne nejspíš mezi předloňským šampionem Janem Kreisingrem a loňským vítězem Milanem Kocourkem, v ženách jsou favoritkami obhájkyně prvenství Ivana Sekyrová a Petra Kamínková, která až do loňského roku ovládla tradiční závod jedenáctkrát v řadě. Na náročnou desetikilometrovou trať od třináctého patníku českobrodské silnice na Žižkov se celkem vydá kolem 1500 účastníků.

Článek

Sekyrová loni porazila legendární Kamínkovou o dvě sekundy a také letos je ve svých plánech na obhajobu opatrná. "Letos už jsem měla tolik pěkných závodů, že jen čekám, kdy to skončí," uvedla s úsměvem mistryně republiky v půlmaratonu i v běhu do vrchu.

"Snad tahle změna na silnici bude pro mě výhoda," věřila Sekyrová. Kamínková původně Běchovice ani nechtěla běžet kvůli bolavému kotníku, nakonec se však rozhodla, že se na start postaví.

Duel Kreisinger versus Kocourek je soubojem posledních dvou mistrů republiky. Sám Kreisinger však favorizuje svého soupeře. "Milan je teď o něco rychlejší," připustil a doufal ve vzájemnou spolupráci, neboť chce běžet pod půl hodiny.

Kocourek přitakal, i on hodlá závod rozběhnout svižněji. "Kdyby nám fouklo i trochu do zad, může z toho být pěkný čas," věřil muž, pro kterého budou Běchovice posledním závodem v této části sezóny. Pak už se bude připravovat na prosincové mistrovství Evropy v krosu.

V 11:00 vyrazí na trať ženy a juniorky, o půl hodiny později se na ni vydají vytrvalci starší 40 let. Hlavní kategorie uslyší startovní výstřel v pravé poledne.

Reklama

Související témata: