Hlavní obsah

Boxer Pála obhájil titul profesionálního mistra Evropy WBO

TRABZON

Český boxer Ondřej Pála porazil Američana Darnella Wilsona a obhájil tak titul profesionálního mistra Evropy v boxu organizace WBO v těžké váhové kategorii. Pála dnes v Trabzonu zvítězil jednoznačně 3:0 na body a připsal si jubilejní 30. výhru mezi profesionály.

Foto: Václav Mudra - MÉDEA

Ondřej Pála s pásem pro profesionálního mistra Evropy v těžké váze organizace WBO.

Článek

Sedmadvacetiletý Pála se v ringu představil po více než půlroční přestávce, ve které léčil zranění ramene. Proti Wilsonovi potvrdil roli mírného favorita a bez větších problémů vyhrál na body. Za vítěze jej v bodovém hodnocení označili všichni tři rozhodčí - 120:111, 118:110 a 118:110.

Podle některých informací však dnešní Pálův zápas nebyl klasickou obhajobou titulu WBO, ale soubojem o pás evropského šampiona EBA. Člen Medea boxing týmu se nicméně výhrou přiblížil k vysněnému duelu s Ukrajincem Vladimirem Kličkem.

Podle předzápasových prohlášení by měl být Pálovým dalším soupeřem aktuálně třetí muž světové těžké váhy Robert Helenius z Finska. Toho ale nejdříve čeká v příštím týdnu souboj s Britem Dereckem Chisorou o pás mistra Evropy.

Reklama