Hlavní obsah

Osmihranná klec přivítá bojovníky MMA, kteří zažijí dýchánek jménem Vykoupení

PRAHA

Osmihranná klec a osmnáct bojovníků MMA, kteří zpestří sobotní večer v Praze. Od 17 hodin odstartuje největší česká akce tohoto sportu pro tento rok. V pražské Aréně Sparta Podvinný mlýn se fanoušci dočkají Vykoupení. Tak je pojmenován tento dýchánek - Redemption. V devíti zápasech se představí čeští i zahraniční bijci ultimátních zápasů. Chybět nebude Michal „Háša“ Hamršmíd, André Reinders a dalších šestnáct bojovníku nejtvrdšího sportu světa.

Foto: www.michalhamrsmid.cz

Michal Hamršmíd při zápase v kleci (vlevo).

Článek

Český gladiátor desetiletí Michal Hamršmíd se potká v kleci s protivníkem z American Top Teamu. „Nikdy jsem nedřel tak tvrdě jako nyní a nikdy mě trénink tak nebolel. Vím, kdo proti mně stojí, a já musím být na sto procent připravený. A taky budu. Vím, že má Eric za sebou silný tým a nesrovnatelné podmínky k tréninku, ale já si věřím. Věřím, že moje nejsilnější stránky budou v den zápasu silnější než ty jeho a že když si vše sedne v ten pravý čas, že mě dovedou k výhře,“ má sebevědomí jedenatřicetiletý český bojovník.

Jeho protivník, který přiletí s týmem přímo z Ameriky, má vyrovnanou bilanci - pět výher a pět porážek, ale měl proti sobě velká jména. Proto hledat favorita patrně nejde. Přesto podle sázkových kanceláří má Hamršmíd lepší kurz na výhru.

„Michal je velmi těžký soupeř. Má hodně zkušeností. Bude to velmi těžký zápas, ale já budu připraven. Michal si prošel v zápasech spousty různými scénáři a bude velmi těžké zápas ukončit. Opravdu se těším, chci využít této příležitosti, kdy se poprvé představím mimo území Spojených států. Trénuji pravidelně a tak jsem vždy připraven, ale pro tento boj budu trénovat tvrději než kdykoli předtím,“ vzkázal Eric Luke.

Reinders vs. Švéd Troeng

Po delší době se doma představí proti soupeři z úzké evropské špičky André Reinders. A má možnost se vyhoupnout v žebříčku poblíž evropské top desítky v zápase proti Toru Troengovi ze Švédska. „Redemption je za posledních několik let nejlíp obsazený MMA turnaj u nás. Budu se snažit ukázat nejen soupeři, ale i divákům, na co jsem takovou dobu dřel. Není to vůbec jednoduchý soupeř, ale udělám všechno, abych vyhrál," vzkázal Reinders.

Fanoušci se dočkají sportovního desetiboje v kleci. Poslední vstupenky lze zakoupit v síti Ticketstream. V sobotu budou od 12 hodin na pokladně před akcí v hale Sparty na Podvinném mlýně.

Sobotní startovní listina
Norbert Požárek vs. David Kozma(5x5 minut)
Daniel Macháček vs. František Smetánka(5x5)
Michal "Háša" Hamršmíd vs. Eric Luke(3x5)
André Reinders vs. Tor Troeng(3x5)
Josef Král vs. Victor Halmi(3x5)
Martin Šolc vs. Marek Pilař(3x5)
Tomáš Penz vs. Jan Havelka(3x5)
Filip Macek vs. Ondřej Skalník(3x5)
Pavel Bechtold vs. Jaroslav "Číňan" Poborský(5x5)

Reklama

Související témata: