Hlavní obsah

Šéf basketbalistů Jansta je jediným kandidátem na předsedu ČSTV

PRAHA

Miroslav Jansta je po dnešní uzávěrce jediným kandidátem na předsedu Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV). I když na sobotní valné hromadě může vzejít ještě jiný kandidát z pléna, což je málo pravděpodobné, bude předseda České basketbalové federace nejspíš zvolen. Valná hromada v Nymburce podle všeho schválí také nový jednací a volební řád a zvolí i nové členy výkonného výboru.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Zleva prezident FIBA Yvan Mainini, prezident ČBF Miroslav Jansta, brněnský primátor Roman Onderka, náměstek ministra školství Jan Kocourek a Přemysl Sobotka během zahájení MS v ČR.

Článek

"Na valné hromadě se teoreticky může všechno, takže je i ve volebním řádu, že někdo může navrhnout kandidáta na předsedu. Ale asi to nepřichází v úvahu, protože pan Jansta má takovou podporu, že to nepředpokládám. Takový sebevrah se nenajde. Možná se může ještě někdo najít do výkonného výboru," řekl dnes ČTK generální sekretář ČSTV Jan Boháč.

Jansta se o své kandidatuře definitivně rozhodl minulý týden na schůzce předsedů jednotlivých svazů, kde cítil podporu. Janstu za předsedu ČSTV navrhly Iniciativa sport 2011 a basketbalový svaz. Pokud bude zvolen, ve funkci předsedy nahradí dosavadního šéfa ČSTV Pavla Kořana.

Reklama