Hlavní obsah

Pechalatová s Bourzatem obhájili evropský titul v tancích

SHEFFIELD

Francouzi Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat obhájili evropský titul v tancích na ledě. Stříbrné a bronzové medaile získaly ruské páry Jekatěrina Bobrovová, Dmitrij Solovjov a Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov. Čeští zástupci Gabriela Kubová s Dmitrijem Kiseljovem a Lucie Myslivečková s Neilem Brownem skončili na chvostu finálové dvacítky.

Foto: Phil Noble, Reuters

Krasobruslaři Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat

Článek

Pechalatovou s Bourzatem posunulo ze druhého místa po krátkém tanci na evropský trůn vystoupení s námětem faraona a mumie. Sice byli výrazně asynchronní v twizzlech, ale zaostali jen o 71 setin za stobodovou hranicí a v konečném součtu porazili největší ruské rivaly o bezmála čtyři body.

Přítelkyně českého krasobruslaře Tomáše Vernera a její taneční partner tak zatím jako jediní v Sheffieldu narušili ruskou hegemonii. Na třetí příčku totiž díky výbornému volnému tanci poskočili ze sedmé pozice Ilinychová s Kacalapovem, kteří za sebou o pouhé tři setiny bodu nechali Italy Annu Cappelliniovou a Luku Lanotteho. V součtu se čtvrteční soutěží sportovních dvojic zatím putuje do Ruska pět z šesti medailí.

Pozici nejlepšího českého páru této sezony nakonec potvrdili republikoví šampioni Kubová s Kiseljovem, kteří však neudrželi postavení po krátkém tanci a klesli na osmnáctou příčku.

Ve volném tanci se projevila krátká spolupráce Myslivečkové s Brownem, kteří trénují od října. V technické obtížnosti i vinou hrubé chyby při společné piruetě se jako jediní ve startovním poli nedostali přes hranici 30 bodů a propadli se o čtyři místa až na devatenáctou pozici. Loni byla přitom Myslivečková s Matějem Novákem desátá.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Sheffieldu:
Ženy - krátký program:
1. Kostnerová (It.) 63,22, 2. Korpiová (Fin.) 61,80, 3. Makarovová (Rus.) 57,55, 4. Gedevanišviliová (Gruz.) 57,14, 5. V. Helgessonová (Švéd.) 55,68, 6. Leonovová (Rus.) 54,50.
Taneční páry - konečné pořadí:
1. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 164,18, 2. Bobrovová, Solovjov 160,23, 3. Ilinychová, Kacalapov (všichni Rus.) 153,12, 4. Cappelliniová, Lanotte (It.) 153,09, 5. Rjazanovová, Tkačenko (Rus.) 152,22, 6. Coomesová, Buckland (Brit.) 145,31, ...18. Kubová, Kiseljov 113,51, 19. Myslivečková, Brown (všichni ČR) 111,46.

Reklama