Hlavní obsah

Jednou s Tomášem dvě medaile z Evropy přivezeme, snad už za rok, věří Březina

Brambory jsou mu snad souzeny... Už počtvrté během posledních tří let obsadil jednadvacetiletý Michal Březina na vrcholné krasobruslařské soutěži čtvrté místo, když ho na mistrovství Evropy v anglickém Sheffieldu přes jeho nejlepší volnou jízdu sezóny od premiérové seniorské medaile dělilo necelých pět bodů.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Krasobruslař Michal Březina

Článek

Taková sbírka čtvrtých míst už musí být k naštvání…

Je pravda, že čtvrtých míst bylo dost, už to placku chtělo. Bohužel jsem si to zavinil sám. Kdybych na konci udělal kombinaci, jak jsem měl, mohl jsem mít o sedm bodů víc. Jinak jsem s jízdou spokojen, začátek se nepovedl, ale ta druhá půlka byla čistě zajetá.

V tom je posun oproti loňskému roku, kdy jste chyboval hlavně v závěru.

Určitě je tohle pro mě lepší znamení, než vloni na mistrovství světa, kde jsem měl první půlku excelentní a pak jsem umřel. Kondici jsem nabral, teď ještě zapracovat na těch čtverácích.

Ty vám v Sheffieldu nešly, přitom v tréninku jste si je pochvaloval. Čím to?

Nevím, možná i nervozitou… V rozjížďce jsem čtverný toeloop skočil krásně, neumím si to vysvětlit, navíc mi oba započetli jako nedotočené, musím se ještě  podívat na jízdu na internetu, jestli opravdu byly.

Risk v podobě zařazení dvou čtverných skoků asi byl ve vaší pozici nezbytný…

Určitě, po loňském mistrovství světa ode mě všichni čekají, že dva čtveráky budu skákat, bylo dobře, že jsem je zařadil. Bohužel se nepovedly.

Jak jste prožíval jízdu Francouze Amodia, která rozhodovala, jestli získáte medaili?

Sledoval jsem ji před obrazovkou a čekal na body, protože ani jeho jízda nebyla excelentní, tak jsem si říkal, že to není ztracené. Když jsem viděl jeho body, už to bylo jasné.

Co jste říkal na vystoupení Pljuščenka? Před závodem tvrdil, že čtverné skoky kvůli zranění kolene předvádět nemůže a pak jeden krásný ve volné jízdě skočil…

Je pravda, že u Ženi nikdy nikdo neví, také jsem četl, že ho nebude skákat. Sám jsem viděl, že od autobusu do hotelu ani nemohl dojít. Ale o tom, že čtveráky umí, jsem samozřejmě nepochyboval,

Hřeje vás, že Česko je po Rusku nejúspěšnější zemí se dvěma zástupci v první pětce?

Určitě, ještě příjemnější by bylo, kdybychom aspoň jeden nebo ideálně oba medaili dovezli. Já doufám, že jednou se s Tomášem dočkáme dvou medailí z Evropy. Třeba už příští rok.

Reklama