Hlavní obsah

Po třech měsících čeká restart i extraligy ve stolním tenisu

Praha

Po tříměsíční přestávce se opět rozjedou nejvyšší domácí soutěže ve stolním tenisu. Česká asociace stolního tenisu obdržela koncem minulého roku od ministerstva zdravotnictví výjimku a extraligy se mohou konat podobně jako například fotbalová liga, hokejová extraliga a další elitní soutěže.

Foto: Sport.cz

Stolní tenis - ilustrační foto.

Článek

Extraligy zastavila vládní opatření proti koronaviru začátkem října. Muži stihli odehrát jen čtyři kola a bez porážky jsou v čele díky lepšímu skóre hráči HB Ostrov před Ostravou. Tabulku žen vede s šesti výhrami Břeclav.

Jako první se do bojů o mistrovské body vrátí muži. Ve čtvrtek se utká v tabulce druhý TTC Enfireex Ostrava se čtvrtým Sokolem Hradec Králové 2. O den později přijdou na řadu další čtyři duely 11. kola. V lednu by se mělo odehrát šest kol. Ženy svoji soutěž zahájí později. První dvojkolo je čeká 22. až 24. ledna.

Podle ředitele soutěží Miroslava Henžela je reálné soutěže dohrát. "Základní část extraligy mužů se odehraje podle původního rozlosování, otazník stále visí nad formou play off. Bude záležet také na tom, jak bude vypadat mezinárodní kalendář. Soutěž žen bude mít základní část zkrácenou. Tam už při vysokém počtu účastnic nešlo najít dostatek termínů," uvedl Henžel v tiskové zprávě svazu.

Pro všechny kluby platí povinnost zajistit si na vlastní náklady vyšetření účastníků na přítomnost koronaviru PCR nebo antigenními testy.

Týmy musí splnit podmínky pro pořádání zápasů, například rozdělit sportoviště na jednotlivé zóny. Hrát se bude, podobně jako v jiných sportech, bez diváků. Všechna utkání extraligy mužů mohou fanoušci sledovat na klubových streamech na ping-pong.tv, vybraná čtvrteční utkání bude přenášet stanice ArenaSport TV.

Reklama