Hlavní obsah

Španělská vládá přiznává problémy země s dopingem

MADRID

Španělsko má podle nového ministra sportu Josého Ignacia Werta problémy s dopingem ve sportu. Vláda se podle jeho slov bude v co nejbližší době snažit uvést zákony do souladu s předpisy Mezinárodní antidopingové agentury WADA.

Foto: Sport.cz

Gumácká scénka s Rafaelem Nadalem, v níž ve francouzské televizi naráželi na doping ve španělském sportu.

Článek

"Samozřejmě máme problém s dopingem. Není žádným tajemstvím, že je to teď jedno z nejžhavějších témat. Musíme co nejdříve schválit novelu antidopingového zákona, abychom dali najevo, že tato opatření myslíme vážně," cituje Werta španělský deník AS.

Španělsko přijalo antidopingový zákon až v roce 2006. Díky tomu unikli obvinění a trestu mimo jiné aktéři největšího dopingového skandálu v cyklistice Operace Puerto, protože ke všem skutkům došlo už před účinností zákona. Přijetí novely je nutné kvůli tomu, aby mohl Madrid usilovat o pořádání letních olympijských her v roce 2020.

Výrazné úspěchy španělských sportovců v posledních letech přinesly také podezření z nekalých praktik. Nejznámějším sportovcem potrestaným za doping je cyklista Alberto Contador, kterému před týdnem Sportovní arbitrážní soud udělil dvouletý zákaz startu a odebral celkové vítězství v předloňském ročníku slavného závodu.

Reklama

Související témata: