Hlavní obsah

Máš staré nohy, vysmívá se Chisora. Chybí ti výchova, ale já tě napravím, kontruje Kličko

PRAHA

V mnichovském ringu toho dnes večer už moc nenamluví. Ve zcela vyprodané aréně budou mít jiné starosti. Ukrajinský boxer Vitalij Kličko se pobije o titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBC s Angličanem Derekem Chisorou. „Je sice z Velké Británie, ale chybí mu vychování, těším se, že dám tomuto rádoby gentlemanovi lekci. Ten pás nedostaneš,“ vzkázal soupeři obhájce Kličko.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Vitalij Kličko a Derek Chisora si to dnes rozdají v Mnichově o titul mistra světa v těžké váze organizace WBC.

Článek
Fotogalerie

„Kličko nemůže udržet tempo zápasu. Vše se bude konat v rychlosti sto mil za hodinu. Jeho staré nohy nebudou schopny držet se mnou krok. V osmém kole ho sundám,“ nechal se slyšet osmadvacetiletý rodák ze Zimbabwe.

„Bylo by hezké, kdyby se Derek dostal do osmého kola,“ přispěchal s odpovědí čtyřicetiletý Kličko. "On je mladý a ambiciózní. Je hladový, chce vyhrávat tituly. K dnešnímu dni to je jeden z nejlepších bojovníků těžké váhy," přidal Ukrajinec.

Porážka Ukrajince by byla šokem

Pokud by opravdu zvítězil Chisora, boxerský svět by zažil jeden z největších šoků za poslední roky. Kličko je sice už v letech, ale jeho účinný styl, dlouhé ruce, kondice a poslední porážka v roce 2003 hovoří za vše. „Bojujeme na jeho dvorku, v Mnichově, to bude skvělé. Jsem nadšený nad tímto zápasem, doufám, že se lidem bude líbit,“ citoval Chisoru server boxingscene.com.

„Nezajímá mě, co si lidé myslí, oni nejdou do ringu. Já jsem ten, který jde do zápasu, já rozhodnu, co se stane. Porážky byly, teď jsem tu v boji o světový titul. S Heleniusem ve Finsku jsem byl okraden. Být poražen a být oloupen je rozdíl. Tu noc jsem vyhrál, byl jsem okraden,“ okomentoval Brit své minulé utkání z konce minulého roku.

Derek Chisora v profesionálním ringu získal 15 výher, z toho bylo 9 stylem k.o., dvakrát prohrál. Nyní mu podle žebříčku boxrec.com patří patnácté místo. Jeho sok je druhý. Ukrajinec má na kontě 43 výher, jen dvě nebyly k.o., dvakrát prohrál. On s pětatřicetiletým bratrem Vladimirem vládnou těžké váze. Už hodně dlouho neodešli poraženi. Vitalij naposledy 21. června 2003 s Lennoxem Lewisem, od té doby 11 výher. Vladimir nestačil na Lamona Brewstera 10. dubna 2004, od té doby 14 vítězství.

"Bratři zabili sport, který miluji"

„Každý je už unavený z tebe a z tvého bratra. Přijďte 18. února, tam bude nový král. Lidé chtějí změnu, já jsem to jasné světlo, které svítí. On a jeho bratr zabili sport, který já miluji,“ vypálil do světa rohovník z Londýna. Může tak být, ale to musí Chisora Klička nejdříve porazit. A to bude těžší než jen plamenně hovořit.

Souboj vysílá v přímém přenosu od 23:00 TV Nova sport.

Reklama

Související témata: