Hlavní obsah

Bratři Brožové skončili na sáňkařském ME v Rusku osmí

PARAMONOVA

Bratři Lukáš a Antonín Brožové obsadili osmé místo na sáňkařském mistrovství Evropy v ruském Paramonovu, které bylo zároveň závěrečným závodem Světového poháru. V tom byla česká dvojice desátá, předstihly ji ale i páry z USA a Kanady, které se do výsledků ME nezapočítávaly.

Článek

Mistry Evropy se stali Rakušané Peter Penz a Georg Fischler před německými dvojicemi Tobias Wendl, Tobias Arlt a Toni Eggert, Sascha Benecken. Celkovým vítězem Světového poháru se stal jiný rakouský pár Andreas Linger, Wolfgang Linger.

Mezi ženami vyhrála Světový pohár popáté za sebou německá sáňkařka Tatjana Hüfnerová. V Rusku jí k tomu stačilo druhé místo, evropské zlato z předloňského roku obhájila domácí reprezentantka Taťjana Ivanovová. Ta zvítězila o 235 tisícin sekundy, bronz získala další Němka Corinna Martiniová.

Osmadvacetiletá olympijská vítězka Hüfnerová pátým celkovým triumfem v SP vyrovnala rekordní bilanci krajanky Silke Kraushaarové-Pielachové. Má i šest zlatých medailí z mistrovství světa, evropský šampionát ale ještě nevyhrála.

Jako jediná česká sáňkařka zasáhla do Světového poháru Vendula Kotenová, v Königssee získala 13 bodů a celkově obsadila 43. místo. Na ME v Paramonovu nestartovala.

Reklama