Hlavní obsah

Legendární baseballový kouč Lasorda podlehl v 93 letech infarktu

Los Angeles

Na selhání srdce zemřel v 93 letech legendární americký baseballový trenér Tommy Lasorda. V zámořské lize MLB koučoval dvacet let Los Angeles Dodgers a v letech 1981 a 1988 s nimi slavil vítězství ve Světové sérii. V roce 2000 byl trenérem reprezentačního výběru na olympijských hrách v Sydney, kde američtí baseballisté sesadili z trůnu favorizované Kubánce. V roce 1997 byl Lasorda uveden do baseballové Síně slávy.

Foto: Grimshaw, ČTK/AP

Legendární baseballový kouč Tom Lasorda podlehl v 93 letech infarktu.

Článek

Někdejší hráč Brooklyn Dodgers a Kansas City Athletics měl se srdcem dlouhodobé potíže. Infarkt postihl Lasordu už v roce 1996 a přiměl ho skončit s trénováním. Po dalším infarktu v roce 2012 mu lékaři voperovali kardiostimulátor.

Loni na konci října byl Lasorda jako divák na šestém finálovém zápase, v němž Dodgers po výhře nad Tampou Bay vybojovali sedmý titul v klubové historii. "Je příhodné, že v posledních měsících svého života viděl své milované Dodgers vyhrát poprvé od roku 1988 Světovou sérii," řekl dnes komisionář MLB Rob Manfred.

Foto: Richard Mackson, Reuters

Tommy Lasorda na snímku z roku 2018 při čestném nadhozu při zahájení Světové série.

V listopadu byl pak Lasorda kvůli potížím se srdcem znovu hospitalizován a v nemocnici ležel až do tohoto úterý. Doma dnes podle agentury AP zkolaboval a po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého.

Reklama