Hlavní obsah

Kličko hladce vyřídil Johnsona, teď chce titul

NEW YORK

Německý boxer ukrajinského původu Vitalij Kličko si znovu brousí zuby na britského šampióna Lennoxe Lewise. V sobotu v New Yorku totiž ve druhém kole vyřídil Kanaďana Kirka Johnsona a získal tak právo Lewise vyzvat k souboji o titul profesionální organizace WBC. "Jsem připraven. A co ty Lennoxi," zeptal se pak prostřednictvím televizní obrazovky.

Foto: ČTK

Takto odcházel Vitalij Kličko z červnového souboje s Lennoxem Lewisem. Nyní chce složit reparát.

Článek

"Vím, že ses díval," mluvil stále k Lewisovi. "Jsi velký boxer, ale já tě porazím." Lewis se zatím nijak nevyjádřil, zda bude v kariéře pokračovat. Veterán uvažoval o konci, ale vyhlídka na repete krvavého červnového souboje s Kličkem v Los Angeles by mohla je odchod oddálit.

Kdyby však přece jen skončil, utkal by se Kličko jako vyzyvatel s druhým mužem žebříčku WBC Jihoafričanem Correim Sandersem, na něhož by titul automaticky přešel.

Pokud se Lewis díval v sobotu na televizi, viděl odhodlaného bojovníka. Dvaatřicetiletý Kličko byl jednoznačně lepší, tvrdě Johnsona zasahoval a svou 'misi' rychle ukončil. "Byl jednoznačně lepší, já jsem neměl svůj den," odtušil po souboji Kanaďan, který předtím prohrál jen jednou - s Johnem Ruizem.

Kličko vylepšil svou bilanci na 33 vítězství (32 K.O.) a dvě porážky.

Reklama

Související témata: