Hlavní obsah

Tyson chce v příštím roce oživit konto i kariéru

NEW YORK

Nedostatek financí. To je problém amerického boxera Mika Tysona a zároveň jeho motivací, proč se znovu a znovu vracet do ringu. Letos dokonce musel sedmatřicetiletý veterán ringu vyhlásit bankrot. Tyson chce v příštím roce oprášit vzpomínky na nejlepší léta a rozhojnit skomírající bankovní konto třemi duely a soubojem o světový titul.

Foto: Internet

Mike Tyson

Článek

Cestu zpět na vrchol chce Tyson zahájit zápasem s dalším Američanem Joem Mesim, přezdívaným "Baby Joe". Třicetiletý boxer působí v profesionálním ringu šest let a za tu dobu získal slušné renomé - vyhrál všech 28 zápasů a 23 z nich ukončil předčasně. Mesiho promotér chce souboj uspořádat v Buffalu na stadionu pro americký fotbal, kde by se kapacita snížila ze 73 na 35 tisíc míst.

Dalším Tysonovým soupeřem by měl být Roy Jones, jenž v březnu krátce po svém přestupu do těžké váhy získal titul šampiona organizace WBA. Nyní se o něj dělí s Johnnym Ruizem, který nedávno porazil Hasima Rahmana.

Právě jejich souboj prý inspiroval Tysona k návratu do tělocvičny. "Oba bych dokázal porazit," prohlásil tradičně sebevědomý exšampion, který se byl v Atlantic City podívat. Nad jeho případným duelem s Jonesem visí otazník, protože prozatímní mistr světa uvažuje o návratu do nižší váhové kategorie. Tyson však o tento zápas velmi stojí, protože Jonesův věhlas by oběma zaručil lukrativní příjem. Tysonovi zástupci však mají v záloze další dva až tři soupeře.

Reklama

Související témata: